Oyun Yöneticisi


Selamın Aleyküm.
Çok kısa bir araştırma yaptım ve " Adminlik nedir?,Slotluk nedir? " hakkında doğru düzgün bir cevap veya konu bulamadım.Eğer konu açılmışsa kusura bakmayın ben göremedim.Ve bu soruyu soran birkaç arkadaşımız vardı onlara da cevap olsun.
 





Adminlik nedir?

 Adminlik server kurucuları tarafından (servere göre değişir) belirli bir ücret ile satılır.Bu satılan adminliklerin çeşitleri vardır. ;
Sınırsız ve full adminlik :
 
Server kapanana kadar veya serverde siz ban yiyinceye kadar (server sahibiyle atışırsınız veya her gelen kişiye saygısızca server kurucusu sizi banlayabilir veya adminliğinizi alabilir.Örneğin gereksizce oyuncu banlamak.) geçerli olan adminlik türüdür ve full adminlik`in anlamı ise her türlü komut`u verebiliyor olmalarıdır.Bu komutlar "amx" kodlarıdır.Birazdan onlarıda anlatıcam.
Normal adminlik : Her ay (diyelim ki adminlik 20 tl olsun) 20 tl vererek alınan adminliktir.Komutlar ayarlanabilir.Ayarlayan kişi ise Server kurucusudur.Servere göre komutlar değişir.Her komutu veren serverler de var,kısıtlı komutlar verenlerde var.Mesela her adminlikte ban menü olmaz.Vote ban yapar.Yani oylama ile banlar oyuncuyu ki bende bundan yanayım.
Adminler ne işe yarar?

•Adminler genellikle serveri düzene sokan kişilerdir.En basitinden; hileli oyuncular gelirse banlar veya istenilen mapları açar.
Tabiki bunlarla sınırlı değil.Daha birçok özelliği var.Ve bunları tabiki "amx" kodları ile yapar.

Amx kodları nedir?
Amx kodları binevi komuttur.Yani serverde işlem yapmadan önce amx_ kodu yazılır.Mesela oyuncunun team`ını (yani terörist ise counter terörist takımına geçirme.)değiştirirken ;
" amx_transfer (hangi team geçecek ise) (nick) " bunun gibi birçok kod ve komut vardır onları internetten araştırabilirsiniz.Buraya site yazmam reklam olabilir.
 

Nasıl admin olunur?
•Adminlik server kurucuları tarafından (servere göre değişir) belirli bir ücret ile satılır.Genellikle banka yoluyla yapılır kurucu size hesap numarasını ve hangi banka olduğunu söyler.O bankaya gidip parayı hesaba yatırırsınız.
Veya telefonla kurucunun telefonuna kontür yolluyabilirsiniz.Tabi kabul ederse.

Panel nedir ?

•Server kurucusunun veya Panel alan kişilerin düzenlemeler,yenilemeler,anında aktifleştirmeleri yapabildikleriyerdir.Serverinizin adını değiştirebilme,Oyuna girmeden panelden oyunu yönetebilmektir.
Panellerin faydası olduğu gibi zararıda oldukça fazladır,panele saldırı yaparak sunucunuzu kitlemek gibi.tabi bunlar eski webmodlarda kalmıştır.
Günümüzde artık bir çok firmada geliştirilmiş paneller mevcut.
Ve ayrıca adminlikler panelden yazılır.

Adminliğe veya Slotluğa nasıl girebilirim?

•Adminlik veya slotluk yazılan nick`e girilir ve ;
" Setinfo _pw (buraya şifreyi yazıyorsunuz) " Bu işlemi yaptıktan sonra servere admin olarak girebilirsiniz.Admin olup olmadığınızı anlamak için alta yazı yazabilirsiniz eğer yeşilse yazdıklarınız adminsinizdir.Ama kullandığınız cfgler server yazı rengini değiştirdiğse /admin yazarak kimlerin admin olduğunu görebilirsiniz.

Slotluk nedir?
•Bazı serverlerde /slotol seçeneği ile ücretsiz slot olabilirsiniz.Ama ücretsiz slotluk verenlerde vardır.Slotluk sayesinde ;
•Serverlerde eğer dikkatinizi çektiğse genellikle sonlarında +2 olur örneğin 30+2 serverler gibi bu 32 kişilik serverlerde 15-15 Normal oyuncular +2 ise slotlar için ayrılmıştır.Yani eğer server 30 kişi ve full ise slotlar bu +2 den yararlanıp servere girebilirler.Bu yetkisiz slotlar içindir genellikle ama yetkiniz varsa da bu geçerlidir.
•Her slotlukta olmasa bile komut yüklenmiş serverler vardır.Mesela bazı serverlerde adminlik komutları veren slotlar bile vardır ama kurucunun tabiki yetki vermesi gerekir slot`a.Her slotta adminler gibi yeşil yazıda olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar