İnternetten 31 Farklı Para Kazanma Yolu

Günümüzde para kazanma yolları üzerine konuştuğumuz zaman, internetin sunduğu nimetleri görmezlikten gelmek imkansız. İşte sizlere internetten hiç bilinmeyen veya az bilinen kazanç elde etme yolları:

1Podcast Blog Açmak

Podcast Blog AçmakPodcast kelimesini daha önce duymuş olabilirsiniz. Hatta bir iPhone kullanıcısı iseniz telefonunuzun mevcut uygulamaları arasında yer aldığını görmüşsünüzdür.
Podcast, genel olarak ses ve görüntü kayıtlarından oluşan yayınlardır. Yani okumak yerine dinleyerek bilgi edinmenizi sağlayan araçlardır. Üstelik dinlemek için yayını indirmenize gerek yoktur. Çünkü bu yayınlar, web sitelerinin RSS beslemelerinden faydalanılarak dinlenmektedir.
Peki, podcast ile nasıl para kazanılır? Dinleyen değil, anlatan taraf olarak elbette. Kendi podcast yayınınızı yaparak, belli bir kazanç elde edersiniz. Aslında mantık, bir web sitesi açmakla aynıdır diyebilirim. Podcast’te yazmak yerine anlatarak yayın yaparsınız ve dinleyici kitleniz arttıkça gelirinizi de arttırırsınız.

2VİOP’ta İşlem Yapmak

VİOP'ta İşlem Yapmakİnternetten para kazanma dendiği zaman aklınıza yatırım yapmak pek gelmiyor olabilir. Ama en iyi yöntemlerden birisi olduğu, kesin ve nettir. Yatırım konusunda günümüzün parlayan yıldızı VİOP oldu diyebiliriz. VİOP’un ne olduğu ile ilgili bilgisi bulunmayan birçok kişi olduğunu da tahmin ediyoruz. Çünkü ülkemizde borsa ve forex kadar ünlü olduğu söylenemez.
Ama son birkaç yıldır VİOP’ta yaşanan gelişmeler, dikkat çekici olmaya başladı. Üstelik diğer yatırım yöntemlerine göre daha az riskli olduğu devlet erkanı tarafından dile getirilmektedir. Yatırım piyasalarına ait gelişmeleri takip edenler, VİOP’un önem kazanmaya başladığını zaten anlamıştır. Bu nedenle listemize VİOP işlemlerini de eklemek istedik.
Borsa İstanbul çatısı altında faaliyet gösteren Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası, riskten korunma, arbitraj ve spekülasyonlardan yararlanma gibi imkanlar sunar. Bir yatırımcı bu imkanlardan faydalanarak kazanç elde etmektedir. Elbette vadeli işlemlerin mantığı, diğer yatırım yöntemlerine göre biraz farklıdır. Çünkü bugünden gelecek fiyatları üzerinde işlem yapılmaktadır.
Kısaca tanımlamak gerekirse; önceden belirlenmiş bir vadede, belli fiyatta, miktarda ve nitelikte sermaye piyasası aracını alma ve satma hakkı veren kontratların işlem gördüğü piyasadır. 4 ana unsura bağlıdır ve bunlar tanımda da geçen; vade, fiyat, miktar ve niteliktir.

Günümüz teknolojisi kullanarak VİOP işlemleri daha basit bir şekilde yapılabiliyor. Üstelik kontrat çeşitliliğinin de artması büyük bir etken. Bu nedenle kazanmak isteyen kişilerin VİOP hakkında da bilgiler edinmesini öneririm.

3Web’de Arama Yapın

Web’de Arama Yapınİnternette bir şeyler arayarak para kazanma fikri fazlasıyla cazip görünebilir. Çünkü zaten bilmediğiniz şeyleri araştırırken yaptığınız eylemden belli bir kazanç elde etmek sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Web’de aramalar yaparak, para kazanmanız sizi bir anda zengin etmeyecektir; ama oturduğunuz yerden belli bir gelirin sahibi olabilirsiniz.
Google’da bir şeyler aradığınız için size para vermez; ama bu işi yapan sitelere kaydolarak para kazanabilirsiniz. Örneğin; SwagBucks size internetten yaptığınız her arama için swag parası ödemektedir. Bir arama portalıdır ve yeteri kadar swag parası biriktirirseniz gerçek paraya çevirerek PayPal benzeri hesaplara aktarabilirsiniz.
Her site farklı ücretler ödemektedir ve çalışma sistemleri değişebilmektedir. Ortalama olarak bakıldığında ise 3 ile 300 lira arasında değişen ücretler olduğu görülmektedir. Bir diğer arama portalı olan ZoomBucks da size internette aramalar yaptırarak para ödemektedir. Buna ek olarak farklı yollar da sunmakta ve kazancınızı artırmak için fırsatlar vermektedir.

4Prova Okuyucusu Olun

Prova Okuyucusu OlunDergilerin, makalelerin ve kitapların yayımlanmadan önce belli kontrollerden geçtiğini biliyorsunuzdur. Peki, bu işi sizin de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik bu işi internetten yaparak güzel bir gelirin de sahibi olabilirsiniz.
Prova dizgi okuyucular, dergilerde yayımlanacak makaleleri düzelten veya yazılmış bir kitabın basımı öncesinde hatalarını son kez gözden geçiren kişidir. Eğer okumayı seviyorsanız ve böyle bir işi yapacak yeteneğe sahip olduğunuzu biliyorsanız Flexjobs gibi siteler aracılığıyla prova okuyucusu olabilirsiniz. Bir bilgisayar ve internet bağlantısı ile sevdiğiniz okuma eylemini yaparak para kazanmanız son derece keyifli olacaktır.

5Listverse’de Liste Oluşturmak

Listverse’de Liste OluşturmakEğer biraz İngilizceniz varsa ve bu konuda bir liste içeriği hazırlayabileceğinize inanıyorsanız Listverse isimli siteye göz atmalısınız. Çünkü oluşturacağınız listeler için güzel ödemeler alabilirsiniz.
Listverse’de kendinize ait bir “listicle” hazırlayarak 100 dolar civarında bir kazanç sağlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız içeriğin kabul edilmesi, en az 1500 kelime olması ve 10 farklı maddeye sahip olması gerekiyor.
Önerimiz ise mizah duygusunu, sıra dışı bilgileri içeren bir içerik olması. Çünkü insanlar sizin listenizi okuması ve sevmesi çok önemlidir.

6Sesli ve E-Kitap Hazırlamak

Sesli ve E-Kitap HazırlamakGünümüzde birçok kişinin kullanmaya başladığı ama hala pek bilinmeyen yöntemlerden birisi de sesli ve e-kitap hazırlamaktır. Konusu ne olursa olsun yazmaya yeteneğiniz varsa ve bu eylemi seviyorsanız e-kitap hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kitapları ilgili yerlerde satarak kazanç elde etmeniz mümkündür. Aynı şekilde sesli kitaplar hazırlamak da bir gelir yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu işlerin basit olduğunu söylemek elbette mümkün değildir. Gerçekten bu işleri seviyor olmalısınız. Emek harcamalı ve insanların sizin yazdığınız kitapları okuyacağına inanmanız gerekiyor. Üstelik bir kere yaptıktan sonra geri dönüşlere göre vazgeçmek yerine üzerine giderek hatalarınızı düzelterek nasıl daha fazla okutacağınızı düşünmelisiniz. Denemekten hiç vazgeçmemeli ve bu şekilde başarılı olmuş kişilerin bilgilerine başvurmalısınız.
En az e-kitaplar kadar sesli kitaplar da ilgi görmeye başladı. Mevcut kitapları düzgün bir aksan ile okuyarak kaydedilmesi anlamına gelen bu iş, çeşitli platformlarda 50 liraya kadar kazanç sunuyor. Audible gibi girişimlerin ortaya çıkmasıyla birlikte gün geçtikçe popüler olmaya başlamıştır. Burada bir hesap açıp hemen bu işi yapmaya başlayabilirsiniz. Zaten nasıl kullanacağınızla ilgili internette birçok bilgi bulunuyor. Siz anlatımınızı güçlendirerek Audible gibi sistemler üzerinden kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz.

7Kripto Para Almak

Kripto Para Almak2017 yılında gösterdikleri muhteşem performans sonrasında birçok kişi kripto para almaya başladı. Elbette ani yükseliş dönemini kaçıranlar üzülmesin; çünkü henüz belirsizlikler devam ediyor ve piyasada dengeler değişmeye devam ediyor.
Eğer bitcoin, ethereum, ripple gibi binlerde kripto para hakkında biraz araştırma yaparsanız bu işe yatırım yapabileceğinizi görürsünüz. Ama sabırlı olmanızda ve işlemlerin mantığını anlamanız da yarar vardır. Aynı zamanda hiç adı sanı duyulmamış ve daha ne olduğu belli olmayan kripto paralar yerine kendini ispatlamış olanları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Kripto para dünyasında affiliate marketing sistemleri de geliştirilmeye başlandı. Eğer araştırmanızı biraz daha derinleştirirseniz iki yönlü bir gelir elde etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

8Bing Kullanın

Bing KullanınMicrosoft’un diğer ürünleri ile karşılaştırıldığı zaman, belki de en başarısız olanı arama motoru Bing’dir. Google gölgesinde kendine bir yer edinmeye çalışan Bing, arama motoru olarak fazla tercih edilmese bile para kazanma açısından oldukça iyi bir yer.
Bing kullanarak gelir sağlamak, belki de pek inandırıcı gelmeyebilir; ama son derece gerçek bir yöntemdir. Microsoft Reward hesabı oluşturarak işe başlayın ve yaptığınız aramalarda veya satın almalarda belli bir puanın sahibi olun. Bu puanlar, belli miktara ulaştıktan sonra gerçek para olarak karşınıza çıkmaktadır. Türkiye’de henüz bu sistem tam olarak işlemiyor; farklı bir ülkede yaşıyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

9Profesyonel Hizmet Satışı Yapmak

Profesyonel Hizmet Satışı YapmakHemen hepimizin gerek mesleği gerek yetenekleri doğrultusunda profesyonel olduğu noktalar vardır. Örneğin; başarılı bir insan kaynakları uzmanı olabilirsiniz. Ama çalışma hayatından elde ettiğiniz gelir sizi memnun etmiyor olabilir. İşte bu noktada profesyonel hizmet satışı size yardımcı olacaktır.
Günümüzde hem amatör hem de profesyonel olarak becerilerinizden para kazanabileceğiniz platformlar bulunuyor. Örneğin; Upwork isimli girişim, profesyonel anlamda hizmet satışı yapılacak yerlerdir. Özellikle yazılım, mobil uygulama, tasarım, yazarlık, müşteri hizmetleri, marketing gibi birçok farklı kategoride profesyonel hizmet satışına izin vermektedir.
Bir web sitesi kurulumu, logo tasarımı, film çevirileri, grafik ve infografik tasarımları gibi internet dünyasına verilen hizmetler, günümüzün en iyi yöntemleri olarak görülüyor. Sizin de bu alanlara yeteneğiniz olabilir. İşte bu noktada Upwork gibi platformlara başvurabilirsiniz.

10Dropshipping ile Uluslararası E-Ticaret Yapmak

Dropshipping ile Uluslararası E-Ticaret YapmakYerel e-ticareti başardık da uluslararası alan mı kaldı diyebilirsiniz. Ama son birkaç yıldır hızla büyüyen dropshipping işi, ciddi kazançları beraberinde getirebiliyor. Elbette bu işe giren herkesin aynı oranda kazanç elde etmesi söz konusu olamaz.
Neredeyse sıfır maliyetle satış yapmanızı sağlayan bir e-ticaret sistemidir. Mantık ise temel olarak şu şekilde; toptancılardan düşük fiyatlara alacağınız ürünleri, kendi sitenizde veya açık artıma sitelerinde üzerine kar payını koyarak satmanızdır. Üstelik henüz satmadığınız ürünler için para ödemenize gerek yoktur.
Dropshipping işinin en iyi yanlarından birisi de ürünleri stoklamamanızdır. Yani bir nevi müşteri ile toptancı arasında bir aracılık yaparsınız ve kar payınızı alırsınız. Siz bir dropshipping firmasının ürün kataloğundan beğendiklerinizi sitenize eklersiniz ve satmak istediğiniz fiyatı yazarsınız. Bir müşteri bulduğunuz zaman, firmaya toptancı fiyatını ödersiniz ve müşterinin adresini iletirsiniz. Firma satılan ürünü müşteriye yollar ve siz de bu satıştan elde ettiğiniz payı alırsınız.
Uluslararası e-ticaret olarak tanımlanan dropshipping işi cidden karlı sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda başarılı olmuş kişileri de internette kendi reklamlarını yaparken görebilirsiniz. Elbette bunları duymak sizi heyecanlandırabilir ama dikkatli olmanızda da yarar vardır. “Eğitim veriyorum” diyerek birçok kişinin dolandırıldığı da görülmüştür. Bu nedenle konuyu iyice araştırdıktan sonra böyle bir girişimde bulunmanızı tavsiye ederiz.

11Udemy’de Üst Düzey Eğitmen Olmak

Udemy’de Üst Düzey Eğitmen OlmakUdemy’de isteyen herkes ücretsiz bir kurs açabiliyor. Ama üst düzey eğitmen olursanız ücretli kurslar da verebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde eğitmen başvurusu yapabilirsiniz ve 2 gün içerisinde onay verilmesini beklersiniz.
Bir kurs oluşturup, yönetim sayfasından ücret ve kuponlar bölümüne tıkladıktan sonra Udemy sizi yapmanız gerekenler için yönlendirecektir. Uzman olduğunuz ve eğitimini aldığınız bir alan için üst düzey eğitmen başvurusu yapabilirsiniz. PayPal veya Payoneer aracılığıyla ödeme yapılırken, Udemy bir işlem ücreti almaz. Ama yapılan işleme bağlı olarak her satıştan yüzde almaktadır. Udemy’nin gelir payı hakkında bilgileri web sitesinden alabilirsiniz.

12Twitch Gibi Canlı Yayın Platformlarını Kullanmak

Twitch Gibi Canlı Yayın Platformlarını KullanmakAmazon’un bir girişimi olan Twitch, genel olarak oyuncular tarafından kullanılan bir platformdur. Ama temeli canlı yayın olan platform, 2 farklı şekilde gelir elde etme imkanı sunuyor. Bir oyundaki karşılaşmaları yorumlayan ve bunlar izlendikçe para kazanan kişiler gün geçtikçe artıyor.
Twitch üzerinden bağış alarak ve interaktif sohbet bölümünde ek özelliklere sahip olmak isteyen kişiler aracılığıyla kazanç sağlanmaktadır. Türkiye’de aylık bazda binlerce kişi Twitch üzerinden para kazanmaya başladı ve canlı yayınların izlenmesiyle kazançlarını daha da artırıyorlar. İyi içerikler sunmayı başardığınız sürece kazancınızı daha fazla artırma imkanına da sahip olacaksınız.

13Amazon Mechanical Turk Sistemine Girin

Amazon Mechanical Turk Sistemine GirinMTurk şeklinde kısaltılan Amazon Mechanical Turk, bireylerin ve işletmelerin işlerini sanal olarak gerçekleştirebilecekleri bir kitle pazarıdır. Veri doğrulama, araştırma yapmak, ankete katılmak, içerik denetimi gibi görevleri içeren bu sistemde, becerilerinizi kullanarak para kazanabilirsiniz.
2005 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan bu sistem, soru-cevap hizmetiolarak faaliyetlerine başlamıştır. İsmini “satranç oynayan Türk otomatı” olarak bilinen otomatik makinelerden almaktadır. İnsan zekasını gizleyerek benzer bir akıllı sistem yanılgısı yaratmaktadır.
Bir soruya cevap talep eden kullanıcılar, Mechanical Turk’e insan zekası için görevler yollar. Bu görevler, bilgisayar için zor olsa da insanlar için son derece kolaydır. Bir bilgisayara iki fotoğraf gösterip hangisinin daha güzel olduğunu cevaplamasını bekleyemezsiniz; ama insanlar buna diledikleri gibi cevap verebilirler. Amazon Mechanical Turk de böyle çalışmaktadır.
Yapabileceğinize inandığınız görevleri seçeceğiniz sistemde, sorulara cevap vererek para kazanırsınız. Tamamladığınız görevler karşılığında paranız Amazon hesabınıza geçmeye başlar. Bu sayede boş zamanlarınızı bu sorulara cevap vererek geçirmiş ve para kazanmış olursunuz.

14Stylinity Sitesine Fotoğraf Yükleyin

Stylinity Sitesine Fotoğraf YükleyinBir sosyal hesabınıza fotoğraf yüklemek için en güzel kıyafetlerinizi giyiyorsunuz değil mi? Peki, bunu yaparak para kazanabileceğinizi de biliyor musunuz? Stylinity sitesine ekleyeceğiniz fotoğraflarda, kıyafetlerinizi etiketlediğiniz zaman para kazanabiliyorsunuz.
Sistem şu şekilde işliyor; fotoğrafınızı çekip siteye yüklüyorsunuz ve giydiğiniz kıyafetleri etiketliyorsunuz. Eğer sizin fotoğrafınız üzerinden bir satın alma gerçekleşirse para kazanmış oluyorsunuz. İşte bu kadar basit bir yoldan para kazanabiliyorsunuz.

15Yandex Toloka ile Görevleri Yerine Getirmek

Yandex Toloka ile Görevleri Yerine GetirmekAz bilinen para kazanma yöntemlerinden birisi de Yandex’in ek gelir yöntemi olan Toloka’dır. Size verilen görevleri adım adım yerine getirerek online bir kazanç sağlayabilirsiniz. Bilgisayarlar ne kadar gelişse de otomatik olarak yapamadıkları işler vardır. İşte bu noktada da siz devreye girerek açıkları kapatırsınız.
Toloka’da sitelerin arama sorgularına uygun olup olmadığını değerlendirmeniz, görselleri karşılaştırmanız ve ürünleri kategorilerine ayırmanız istenmektedir. Bu görevlerden istediklerinizi seçip tamamladığınız zaman, ödül kazanırsınız. İster bilgisayarınızdan ister cep telefonunuzdan yapabileceğiniz bu görevler sayesinde iyi bir gelir elde edersiniz.
Kolayca üye olacağınız bu sistemde talimatları eksiksiz bir şekilde yerine getirerek, ödüllerinizi almaya başlarsınız. Para transferlerini ise Yandex.Money, PayPal, Skrill gibi ödeme sistemleri üzerinden, PrivatBank isimli Ukrayna karşı ile alabilirsiniz.

16Web Sitesi Testleri Yapmak

Web Sitesi Testleri YapmakHemen her gün yeni bir web sitesi ile karşılaşır hale geldik. Üstelik bu siteler haberden e-ticarete kadar birçok farklı alanda olabiliyor. Bu sitelerin oluşturulması size basit gibi görünebilir; ama temellerinde birçok kullanıcı deneyimi yatmaktadır ve sizin karşınıza ondan sonra çıkmaktadır. İşte bu deneyim kısmında yer alarak para kazanabilirsiniz.
McKinsey, Tripadvisor, Four Seasons gibi isimlerle çalışan Userfeel, UBS, Doodle, Trivago gibi devlerle çalışan Testing Time gibi platformlar size kullanıcı deneyimi ile para kazanma fırsatı sunuyor. Bu platformlar üzerinden web sitelerini test ederek, kullanıcı görüşünü bildirmeniz size 10 dolara yakın bir ücret sunmaktadır.

17Instagram Fenomeni Olmak

Instagram Fenomeni OlmakBunun için biraz geç kalmış olabilirsiniz; ama doğru hamle ile başlarsanız Instagram’ın parlayan yüzü olabilirsiniz. Nasıl bir fenomen olacağınız ise tamamen size kalmış. Instagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal ağı ve hemen her gün yeni bir fenomenle tanışıyoruz. Düşünsenize Danla Biliç ne kadar kısa sürede patlayıverdi. Oysaki o da diğer makyaj bloggerlerı gibiydi. Farkı ise özgünlüğü oldu. İşte buna benzer şekilde sizin de özgün fikirleriniz varsa Instagram sizin için iyi bir kazanç yeri olabilir. Ama daha önce denenmiş şeyleri yaparak parlayabileceğinizi kesinlikle düşünmeyin.
Instagram’da aktif bir hesaba sahip olursanız ve gerçek takipçileriniz olursa bir süre sonra hesabınızın konusu ile ilgili markalar sizinle iletişime geçecektir. Ama gerçek etkileşimleriniz olması gerektiğini unutmamalısınız. Yani uygulamalarla hesap büyütmek, beğeni satın almak gibi işlere girmemelisiniz. Gerçek hayranlarınız oluşmalı ve işinizi gerçekten iyi yapmalısınız. Bu şekilde Instagram hesabınız sayesinde kazanmaya başlayabilirsiniz.

18Stok Fotoğrafçılık Yapmak

Stok Fotoğrafçılık YapmakFotoğraf çekerek bir gelir elde edileceğini duymuş olabilirsiniz. Ama çektiğiniz fotoğrafları belli sitelere yükleyerek indirilmesi karşılığında, size bir kazanç sunacağını duymamış olabilirsiniz. Stok fotoğrafçılık olarak adlandırılan bu iş, Silikon Vadisi’nin tanınmış isimlerinden olan Jon Oringer tarafından keşfedilmiştir. Jon, öyle bir zamanda böyle bu işi keşfetmiştir ki Silikon Vadisi’nin ilk milyarderi olarak anılmaktadır. Oringer’ın markası Shutterstock sonrasında bu işi yapan ve sizin de yapabileceğiniz birçok marka çıktı.
2003 yılında başlattığı stok fotoğrafçılık, günümüzde çok yaygındır. Birçok stok fotoğrafçılık sitesi bulunmaktadır ve buralarda çektiğiniz kareleri satarak belli bir gelirin sahibi olabilirsiniz. İnternette görsel arama yaptığınız zaman, bazı resimlerin üzerinde yazı olduğunugörürsünüz. Bu resimlerin, yazısız halini alabilmeniz için belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu şekilde hem aracılık yapan site hem de resmin sahibi kazanıyor. Eğer fotoğrafçılık, çizim, grafik tasarım gibi konularda yeteneğiniz varsa bu şekilde para kazanabilirsiniz.

19İnternetten Yeteneklerini Satmak

İnternetten Yeteneklerini Satmakİnternette yeteneklerinizi pazarlayabileceğiniz birçok platform bulunuyor. Bunların en iyi örnekleri ise FiverrSadeceOn ve Bionluk gibi web siteleri. Bu platformları ziyaret ettiğiniz zaman, birçok kişinin farklı yeteneklerini pazarladığını göreceksiniz. Peki, nedir bu yetenekler?
Fiverr aracılığıyla logo, afiş ve infografik tasarımlarınızı satabilirsiniz. Aynı zamanda videolara intro çeşitli animasyonlar üretebilirsiniz. Satış ve pazarlama yapmak için de gayet uygun bir ortam olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çeviri işi de yapmanız mümkündür. Bunları en az 5 dolar karşılığında yaparsınız ve eğer yaratıcılığınıza güveniyorsanız çok daha iyi gelirler elde edebilirsiniz. Örneğin; göğsüne bir marka yazarak reklam yapabileceğini söyleyen insanlar görebilirsiniz.
Fiverr diğer iki siteye ilham veren global bir sitedir ve İngilizce bilgisi gerektirir. Diğer iki site ise Türkçedir ve aynı işlemleri yapmanızı sağlar. Elbette farkları ulaşacağınız insan sayısıdır.

20Sanal Asistanlık Yapmak

Sanal Asistanlık YapmakBildiğiniz gibi büyük patronların ve yöneticilerin, her zaman bir asistanı vardır. Bunun dışında iş yoğunluğu fazla olan; ama şirket bünyesinde bir asistan bulunmasını istemeyen yöneticiler de bulunmaktadır. İşte bu kişiler, sanal asistan kullanmayı tercih eden kişilerdir. Son birkaç yıldır ihtiyaç duyulmaya başlanan bu iş, ofis asistanlığına göre daha iyidir. Çünkü evinizin konforunda çalışabilirsiniz. Ayrıca dışarı çıkmak istediğiniz zaman, internet bağlantılı mobil cihazınızın yanınızda olması yeterli olacaktır.
Sanal asistanlar, yöneticinin toplantılarını ve günlük işlerini organize ederler. Bu işi, mail veya telefon görüşmeleri ile gerçekleştirirler. Kısaca dosyaların düzenlenmesi, toplantıların hatırlatılması, konuşmaların kontrol edilmesi gibi bir asistanın yapması gereken işlerin, online olarak yapılması, sanal asistanlıktır.

21Airbnb ile Kiraya Veren Taraf Olmak

Airbnb ile Kiraya Veren Taraf OlmakUygun fiyatlı, kiralık evler bulmaya yarayan Airbnb, aslında iyi bir ek gelir elde etme yeridir. Eğer Airbnb platformda kiralayan değil de kiraya veren olursanız iyi bir gelirin sahibi olursunuz. Evinizin bir odasını kiralayabileceğiniz gibi yazlık veya yayla evlerinizi kiraya verebilirsiniz. Zaten birkaç kere odanızı veya evinizi kiraladığınız zaman öneriler gelmeye başlayacaktır. Elbette bu önerilerin olumlu olması için müşterileri memnun etmeniz gerekiyor.
Önerim ise Airbnb’yi biraz inceleyin ve yüksek puanlı yerlere göz atarak neden tercih edildiklerini anlayın. Daha sonra kiraya vermek istediğiniz yeri buna göre düzenleyin. Sonrasında yorulmadan kazandıklarınızın keyfini çıkartın. Oda kiralama işinin püf noktalarını buradanöğrenebilirsiniz.

22Viral Videolar Yapmak

Viral Videolar YaparakGünümüzde bir şeyleri okumak yerine, o konuda çekilen videolardan öğrenmeyi tercih ediyoruz. Bu şekilde daha hızlı ve akılda kalıcı bir şekilde bilgi edinmiş oluyoruz. Ayrıca boş vakitlerde, kahve molalarında hemen bir video paylaşım sitesini açarak, stres atmamızı sağlayan komik videoları izlemeye bayılıyoruz.
İşte biz bu şekilde eğlenip kafa dağıtırken, videoların sahipleri de kazanmış oluyor. Ne kadar kolay iş diye düşünmeyin. Videoları özgün ve dikkat çekici bir şekilde hazırlamak, montajlamak ve ilgili kitlelere ulaştırmak, hiç de kolay olmayan işlerdir. Ama sonucunda bir Youtube zengini olabilirsiniz. Youtube kanalı açmanın inceliklerini bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

23Mısır, Buğday ve Pamuk Ticareti Yapmak

Mısır, Buğday ve Pamuk Ticareti Yapmak Mısır, buğday, pamuk, kakao gibi ürünlerin, ortak noktalarının ne olduğunu biliyor musunuz? Evet, hepsi tarım ürünüdür; ama bunun dışında da ortak oldukları bir nokta vardır. Bu ürünlerin hepsi tarımsal emtiadır ve finans piyasalarında alınıp satılmaktadır. Zaten bir çiftçinin bu işi yaptığı için kazandığını biliyorsunuz; ama yatırımcı olarak sizlerin de bu işten kazanabileceğinizi bilmiyordunuz, değil mi? Üretmediğiniz veya elinizde olmayan bir tarım ürünü sayesinde nasıl kazanacağınızı hemen anlatalım:
Tarımsal emtialar, özellikle forex gibi yeni nesil piyasalarda kazançlı birer yatırım aracıdır. Fiziki olmayan şekillerde işlem görürler ve elinizde hiçbir zaman geçmemesine rağmen size kazandırırlar. Çünkü düşük fiyattan alım yaparak, değer kazandıkları zaman satarsınız. Yani bu tarım ürünlerinin elinizde fiziki olarak bulunmalarına gerek yoktur. Zaten kazandığınız nokta, fiyat değişimleridir. Bunlara ek olarak, forex gibi avantajlı bir piyasada bu emtiaları alıp satmanız, çok daha iyi koşullardan faydalanmanızı sağlayacaktır. Kaldıraç sistemi ve çift yönlü işlemler gibi birçok özellik sayesinde forexte bu tarım ürünlerinden iyi bir kazanç elde edebilirsiniz
Sadece Belli Bir Alana Yönelik Blog Açmak
Sadece Belli Bir Alana Yönelik Blog AçmakBlog açarak kazanmanın neresi bilinmiyor diyebilirsiniz. Ama bu noktada yapılan birçok yanlış olduğu için kazanç elde etmek de hayal olabiliyor. İşte bu nedenle sizlere çok önemli bir tavsiye vereceğim. Genel bir blog açmak yerine sadece belli bir alana yönelik paylaşımlar yapacağınız bir blog açın. Örneğin; moda blogu açmak yerine sadece takı veya ayakkabı üzerine bir blog açın. Bu şekilde blogunuzdan çok daha iyi reklam geliri elde edebilirsiniz.
Birçok kişinin büyük bir hevesle açtığı bloglar, yapılan hatalar nedeniyle terk edilmiş durumda. Yapılan masraflar da cabası. Bu nedenle blog açarak reklam geliri elde etmek istiyorsanız öncelikle bu işin inceliklerini öğrenin. Daha sonra kendinize belli bir alan belirleyin ve tüm becerilerinizi sergileyin.

25Uygulama İndirmek

Uygulama İndirmekOturduğunuz yerden, yalnızca birkaç uygulama indirerek para kazanmanız mümkün. O nasıl olacak diye merak ediyorsanız, hemen anlatalım: Telefonunuzun arka planında çalışan bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalar özel bilgilerinizi, telefon görüşmelerinizi dinlemez; ama online olarak yaptığınız aktiviteleri takip ederler. Bunu da pazarlama kararlarını geliştirmek için kullanırlar. İnternette sürekli aradığınız veya bakındığınız sayfalara ait birçok reklam görürsünüz. İşte bunun nedeni izlenmenizdir.
Örneğin bir ayakkabı almak için bir alışveriş sitesini ziyaret ettiniz. İşte bu programlar (ve genellikle Google bu işi yapar) sizin aramalarınızı kaydederek, hiç alakası olmayan bir sayfaya geldiğinizde, reklam olarak bu ayakkabı sitelerini size gösterir. Google gibi pazarlama ve reklamcılık alanını geliştirmek isteyen firmalara yardımcı olarak kazanabilirsiniz. Yüksek meblağlar olmasa bile, güzel bir ek kazanç olacağı kesin.

26Şirket İsmi ve Slogan Bulmak

Şirket İsmi ve Slogan Bulmak“Ben olsam, öyle derdim” cümlesini sıklıkla kullanıyor olabilirsiniz. Örneğin; yeni açılan bir mekana verilen ismi veya reklam için yaratılan sloganı, beğenmeyebilirsiniz. Eğer öylese işte size süper bir fikir. Gerçekten isim ve slogan bulma alanda yaratıcı olduğunuzu düşünüyorsanız dünya genelinde bu şekilde kazanç sağlayan kişiler olduğunu bilmeniz gerekiyor. Squadhelp gibi bir internet sitesinde, şirketine isim ve slogan arayan kişiler ile yaratıcı kişiler bir araya geliyor. Bu şekilde hem şirket sahibinin işi görülüyor hem de siz gayet eğlenceli bir şekilde para kazanmış oluyorsunuz.

27Müzik Dinlemek

Müzik Dinlemek“Yok artık!” dediğinizi duyar gibiyim. Sürekli yeni şarkılar keşfetmek tam size göreyse ve gerçekten iyi bir dinleyici olduğunuza inanıyorsanız bu iş tam size göre. Dünya genelinde faaliyet gösteren birçok web sitesi, bu işi yapıyor. Farklı formatları bulunan ve temel mantığı müzik dinlemek olan bu web sitelerinden bir gelir elde edebilirsiniz.
Örneğin; SlicethePie, bunlardan bitisidir ve en az 60 saniye boyunca bir müziği dinlemenizi ister. Bunun sonucunda da sizden yorum yapmanızı ister. İşte siz de bu yaptıklarınız için kazanç sağlamış olursunuz. RadioLoyalty ise ister masaüstünden ister mobilden müzik dinleyebileceğiniz ve arada çıkan reklamları dinlemeniz sonucunda gelir elde edeceğiniz bir sistemdir. Sistem size 5 dakika gibi sürelerde Captcha göndererek aktif olup olmadığınızı anlar. Her 10 dakikalık zaman dilimi için puan kazanırsınız. Bu puanları nakde ve hediye kartına çevirebilirsiniz.

28Forex (Kaldıraçlı Alım – Satım Yapmak)

Forex (Kaldıraçlı Alım – Satım Yapmak)Borsada yapılan yatırımları hemen herkes duymuştur. Genelde borsa kelimesini duyduğumuz zaman, aklımıza hisse senetleri gelir. Birçok kişi için uzun vadede kazanç getirdiği için uygun bir para kazanma yöntemi olara görülmez. Ama yatırım yapmak, kazanmanın en iyi yollarından birisidir. Borsaya alternatif olarak günümüzde yeni nesil finans piyasaları da bulunmaktadır. Bunların başında ise en gelişmiş olan forex piyasası gelmektedir. Forex piyasasında eskiden 100 dolarla işlem yapabilir ve kaldıraç sisteminden faydalanarak 100 kat daha fazla kar edebilirdiniz. Ama yeni düzenlemeler sonrasında 50 bin lira ile işlemlere başlayabiliyor ve yalnızca 1’e 10 oranında kaldıraç kullanabiliyorsunuz.
Ülkemizde forex piyasası konusunda bilgi eksikliği çeken kişilerin sayısı oldukça artmış durumda. Bu nedenle de devlet ve SPK tarafından yapılan düzenlemeler, forex piyasasının şartlarını ağırlaştırdı. Getirilen yeni düzenlemeler ile başlangıç teminatı yükseltildi ve en cazip özelliklerden olan kaldıraç oranı düşürüldü. Bu şekilde forex işlemlerine yalnızca deneyimli kişilerin başlaması sağlandı. Buna karşın yüksek başlangıç teminatı nedeniyle piyasaya olan ilginin oldukça azaldığını da belirtmek gerekiyor. 50 bin liralık başlangıç teminatı olmayanın piyasaya başlayamaması ve 1’e 10 kaldıraçla sınırlanması, Türkiye’de forexin ilgi görmemesine neden olmuştur.

29Domain Alıp Satmak

Domain Alıp SatmakDomain (alan adı) satın almak aslına bakarsanız uzun zamandır yapılan bir iş olmasına rağmen pek bilinmeyen bir para kazanma yönetimidir. Domain ne demek bilmeyenlere hemen açıklayayım. Örneğin; Paratic bizim domainimiz ve com alan adı uzantımızdır. Devlet siteleri için gov; eğitim kurumları için edu uzantıları kullanılır. Peki, bunun neresinden kazanılıyor?
Marka olmaya uygun isimleri, daha önce satın alınmamışsa alabilir ve daha sonra webmaster forumlarında satabilirsiniz. Eğer güzel domainler bulur ve alırsanız bir süre sonra iyi bir fiyattan satabilirsiniz. GoDaddybu işte en çok bilinen platformlardan birisidir.

30Affiliate Marketing Konusunda Kendini Geliştirmek

Affiliate Marketing Konusunda Kendini GeliştirmekAffiliate marketing veya satış ortaklığı işi de uzun süredir yapılan ama pek bilinmeyen işlerdendir. Buna ek olarak istenen performansı almak için biraz bilgi sahibi olmanız da gerekmektedir. Örneğin; Amazon en eski affiliate marketing sitelerinden birisidir ve aracılık ettiğiniz satışlardan komisyon kazanırsınız. Şu an birçok alanda bu işi yapmak mümkün. 
Önerim; kendinize iyi bir web sitesi veya blog açın ve belli bir noktaya getirin. Elbette bunu yaparken belli bir alanda faaliyet göstermeye de özen göstermelisiniz. Açtığınız web sitesi veya blog, belli bir okur kitlesine sahip olduğu zaman affiliate marketing anlaşmaları yapacağınız yerlerle görüşün. Buna göre bir anlaşma yapmak her zaman daha iyi bir gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

31Backlink Satışı Yapmak

Backlink Satışı YapmakWeb siteleri ve bloglar üzerinden kazanç sağlanacak diğer bir yöntem de backlink satışı yapmaktır. Backlink satışı en basit haliyle; size ait bir web sitesi veya blogdan, belli bir ücret karşılığında başka bir web sitesine link verme işidir. Elbette bu iş, bugün blog açıp, yarın backlink satışı yapabileceğiniz bir yöntem değildir. Belli bir süre emek vermeniz ve gerçekten kaliteli bir site yapmanız gerekiyor. Çünkü backlink alacak kişi, öncelikle link alacağı yerine ne kadar kaliteli olduğuna bakar. Eğer çöplüğe dönmüş bir blogunuz varsa müşteri bulamayacağınızı bilmelisiniz.
Kendi web sitelerinizden backlink satışı yapabileceğiniz gibi bir başkası için aracılık görevi yaparak da kazanç sağlayabilirsiniz. Bu konu hakkında iyi bir bilgi edinmenizi öneririm. Eğer bu konuda bilgili olduğunuzu karşı tarafa gösterirseniz çok daha iyi müşteriler bulacağınızı belirtmek isterim.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Geniş renk ve desen seçenekleri ile ön plana çıkan karo halı çeşitleri, yürüme konforu ve ses yutma özelliği ile zeminde akustik sağlar.

    YanıtlaSil