LG’den 16 kameralı akıllı telefon geliyor!

   LG’den 16 kameralı akıllı telefon           geliyor!




Google Pixel 2 ve Pixel 3 gibi modeller yazılımın gücünden faydalanarak tek kamera ile çok iyi seviyede fotoğraflar çekilebildiğini kanıtlarken, son yıllarda akıllı telefon üreticileri özellikle üst seviye modellerinde kamera sayısını artıyor.



LG 16 kameralı akıllı telefon geliştiriyor!

Bu iddialar patentin alınması ile doğrulandı. Bir telefonun arka tarafında 16 kameraya neden ihtiyaç duyulur? bu başlı başına büyük bir tartışma konusu, ancak LG bunları bir arada tutmak için kare şeklinde bir tasarım kullanıyor.

Yani 4×4 şeklinde aynı alan içerisine 16 adet kamera sensörü yerleştirilecek. Bu sayede her kamera sensörü  sahneyi farklı açıdan görebiliyor. Yüksek sayıdaki kamera ile bir fotoğrafı çekmeden önce arka planı doğrudan değiştirmenin ve 3 boyutlu fotoğraflar çekmenin oldukça kolay hale getirileceği belirtiliyor.

Tabi, LG’nin patenti alması böyle bir telefonun tanıtılacağını garantilemiyor. Daha önce firmaların bu tarz ilginç fikirlerin patentini aldığını, ancak son kullanıcı için geliştirdiği ürünlerde kullanmadığını defalarca kez gördük.




Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sonunda bunuda yaptılar ya helal olsun bakalım daha neler görecez

    YanıtlaSil