Telefonum Çok Isınıyor Çözümü Nedir Diyenlere

ISINMA PROBLEMİ VE AKILLI TELEFONLARA ÇÖZÜM

Telefonunuzun olduğu yerde cebinizde ısınma problemi nedeniyle şikayetçiyseniz bu yazımız tam da sizlere göre.



iPhone ve android cihazlarda ki aşırı ısınma problemi kullanıcılar tarafından oldukça şikâyet edilen bir durum. Özellikle telefonun olduğu yerde ısınması ve patlayacak gibi olması hiç istenmeyen bir durum. Bu ısınma sorununun kaynağına inecek olursak temelde bir takım yazılımsal ve donanımsal sorunlar yatmaktadır.
iPhone ve Android Aşırı Isınma Yazılımsal Sorunlar ve Çözümleri
  1. Telefonunuzda çok fazla uygulama aynı anda çalışıyor olabilir.
  2. Aynı uygulama uzun süre telefonunuzda açık kalmış olabilir.
  3. Telefonunuz; uygulama açılması, mesajlaşma veya arama yapma gibi yoğun trafiğe maruz kalması sonucunda da ısınabilir.
  4. Arka planda çalışan widgetların (hava durumu vs.) sürekli açık olması.
Bu gibi sebepler telefonunuzun sürekli çalışır bir durumda kalmasına ve ısınmasına yol açar. Bu gibi durumlarda genellikle telefonu fazla zorlamadan dinlendirmek bir süre kapalı tutmak sorunu çözebilir.


iPhone ve Android Aşırı Isınma Donanımsal Sorunlar
  1. Bataryadan kaynaklı sorunlar
  2. Şarj aletinden kaynaklı sorunlar
  3. Telefonun kendisinden kaynaklı sorunlar.
Bu gibi ısınma sorunlarında çözümü için öncelikle yetkili bir teknik servise başvurmanızı öneriyoruz. Batarya ve şarj aleti özelinde bahsedecek olursak kullandığınız bu aksesuarların orijinal olması oldukça önemli. Özellikle batarya değiştireceğiniz zaman fiyat uygunluğundan dolayı bu tarz yan sanayi ürünleri tercih ederseniz, ileriki zamanlarda ısınma problemleriyle başlayarak cihazınızı daha kötü duruma sokmuş olursunuz.
Batarya değişimi için fiyat bilgisi ve uzman desteği almak istiyorsanız En yakın telefon tamir servislerine uğramanız gereklidir,
Telefonunuzda arka kapak kısmında bir ısınma hissediyorsanız ve ısınan bölge batarya ile alakalı değilse donanımsal birtakım sorunlar yaşıyorsunuz demektir. Bu durum haklı olarak kullanıcıya endişe verecektir. Özellikle Samsung telefonların patlama haberlerinden sonra.
Bu gibi donanımsal sorunların yanında telefonunuz en başından üretim hatalı da çıkmış olabilir.
Telefon servisine gitmeden önce yapacağımız uygulamalar;
1.Fazla uygulamaları silelim 
2.Arka planda açık kalan uygulamaları kontrol edelim aşırı ram tüketimi cihaza ısı verir
3.Batarya sıkıntılıysa mutlaka cihaza verir bataryanız 1 kaç senelik ise mutlaka bataryadan deneyin derim,
4.Cihazınız tere neme mağruz kalmış olabilir ısınma bundan kaynaklıda olabilir cihazı bir kaç saat kapalı tutup deneyebiliriz...


Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Telefonum çok ısınıyor benim de. Ancak bunu özellikle yaz aylarında yapıyor. Havanın sıcaklığının etkisi ile sanırım. Yazılımsal sorunlara bakıp çözümleri denedim daha önce. Sanırım problem donanımsal sorunlar kaynaklı. Pil ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. En kısa zamanda baktırsam iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz aylarında özelliklede akdeniz ege bölgesinde yaşayanlar için bu durum baya can sıkıcı telefonlarımızın 48 dereceye kadar çıkması normal gerçekten hocam fakat durduk yere ısınıyorsa cihazınızda donanımsal arıza olabilir batarya veya kısa devre aşırı güç tüketimi gibi..

      Sil
  2. telefonu sarja koyduğumda aşırı derecede ısınıyor. Kaç kere sarj aletini de değiştirdim. diğer sorunlardan kaynaklı olacağını hiç düşünmemiştim. uygulamaların açık olmasından da kaynaklı olabilir dediğiniz gibi bilgilendirme için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Genelde arka planda çalışan uygulamalar ve konum servislerinden dolayı ısınma kaynaklanabiliyor veya kamera çalışırken özellikle kapatmadan arka plana gönderirseniz hem şarj yer hem ısınır. Xiaomi bu konuda başarılı buluyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu telefonun çok ısınması problemi bende de var maalesef. Kaç kez servise gitti telefon. Hepsinde de bataryadan kaynaklı telefon ısınması var dediler. Yeniledik, kullanım tarzını değiştirdim ama bir türlü çözülmedi. Belki de ben android kullandığım içindir.

    YanıtlaSil
  5. Ben artık kökten çözüm olarak telefonda oyun oynamamayı ve tüm oyunları silmeyi buldum. Artık eskisi kadar fazla ısınma yapmıyor. Fakat pil ömrüyle alakalıdır belki bilmiyorum ama belli bir zamandan sonra da yapacak hiçbir şey kalmıyor

    YanıtlaSil
  6. Telefonumun ısınma sorununun çözümlerini arıyordum sizin yazınıza rastlamam çok iyi oldu. Sanırım arkada çok fazla uygulamam açık kalıyor ve buda aşırı ısınmaya ve kasmalara sebep olyor. Bundan snra daha dikkatli olacağim.

    YanıtlaSil
  7. Adı cep telefonu olsa da telefonu fazla cebinizde tuttuğunuzda nem ve sıcaktan dolayı ısınabildiğini unutmamak lazım. Bir süre uçak moduna almak ya da geceleri kapalı tutmanın faydası oluyor

    YanıtlaSil