Facebook'un Kripto Parasının Detayları Ortaya Çıkmaya Başladı

Mayıs 2018'de,Merkezi Kaliforniya'daki sosyal ağ devi fecebook , kripto paraların arkasındaki teknolojiyi keşfetmek ve ürünlerine nasıl dahil edilebileceğini görmek için bir ekip oluşturduğunu açıklamıştı, ancak o zamandan beri ayrıntılar ortaya çıkmamıştı.

Konu Hakkında Bazı Sızıntılar Vardı

Konu Hakkında Bazı Sızıntılar Vardı
Son edinilen bilgilere göre 2019'un ilk yarısında kripto paralarını piyasaya sürebilirler.

Facebook'un WhatsApp için dijital bir para birimi oluşturduğuna inanılıyor. Bloomberg ve The New York Times raporlarına göre , Facebook mesajlaşma uygulaması WhatsApp için dijital bir ödeme sistemi kuruyor. Bu sistem kullanıcıların ücret ödemeden birbirlerine para gönderip almalarını sağlayacak.

Facebook kripto parası stabil bir coin olacak ve kullanıcıların kripto para piyasasındaki büyük dalgalanmalardan endişe duymasına gerek olmayacak.

A Takımında Teknolojinin Ağır Topları Var

A Takımında Teknolojinin Ağır Topları Var
Ekibi daha önce Facebook Messenger'ın yöneticisi olan David Marcus tarafından yönetiliyor. Marcus  daha önce elektronik ödeme şirketi Paypal'ı yönetiyordu. Ayrıca, Coinbase borsasının kurulumunda da yer alan Marcus Ağustos 2018'de ayrıldı .

Instagram eski başkanı James Everingham,blockchain mühendisliğinin öncülüğünü yapıyor ve eski Instagram'ın VP'si Kevin Weil şimdi facebook blok zincirinin VP'si. Facebook dijital parasının üzerinde çalışan 50'den fazla insan olduğu bildiriliyor.

2019'un ilk yarısında piyasaya sürülebilir

2019'un ilk yarısında piyasaya sürülebilir
New York Times’ın Perşembe günü yayınlanan raporu, facebook projesinin ne zaman piyasaya sürülebileceğine ilişkin geçici bir zaman çizelgesi sunuyor: Makalenin kaynakları, Facebook’un 2019’un ilk yarısında projeyi başlatmayı hedeflediğini söylüyor.

Bir Facebook sözcüsü, yeni rapor hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve konu hakkında genel bir yorum yaptı, "Diğer birçok şirket gibi, Facebook da blockchain teknolojisinin gücünden yararlanmanın yollarını araştırıyor. Bu yeni küçük ekip, birçok farklı uygulamayı araştırıyor ve şu an için paylaşacak çok bir şey yok dedi''. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Para para para varlığı der yokluğu yara...
    Zenginler kendi parasını basmaya başlıyo gibi...

    YanıtlaSil