CES 2018'de tanıtılan en iyi teknolojik cihazlar, Yok artık Diyeceğiz

CES 2018 ya da Tüketici elektroniği fuarı, tüm hızıyla devam ediyor. 9 Ocak'ta başlayan CES 2018 12 Ocak'a kadar devam edecek. Fuarda beklediğimiz çoğu büyük ürün tanıtıldı. Fuara bu yıl da robotlar, yapay zeka, akıllı evler ve sürücüsüz araç teknolojileri damga vurdu. Bizde Las Vegas'ta gerçekleştirilen CES 2018'de öne çıkan teknolojik ürünleri sizler için derledik. İşte CES 2018’de tanıtılan en iyi cihazlar...

1-


1.Samsung’un The Wall 146 inç Televizyonu

Sinema salonlarında kullanılan sinema ekran teknolojisini Samsung evlere taşımaya karar vermiş. 146inç’lik televizyonun adı ise The Wall. Ürünün ne zaman satışa sunulacağı ya da fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi yok.

2-


2.HTC Vive Pro

HTC, sanal gerçeklik oyunlarına bir yenilik getiriyor. Yeni Vive Pro, geliştirilmiş çözünürlük, entegre özel kulaklıklar ve en önemlisi sanal dünyaları birbirine bağlı olmadan dolaşmanıza izin verecek yeni bir kablosuz adaptör sunuyor. 2018’in ilk yarısında piyasaya çıkacak cihaz için henüz fiyat bilgisi verilmedi. 

3-


3.Nanoleaf

Nanoleaf, ışık panellerinin yeni kare biçimindeki versiyonunu tanıttı. Artık panelleri uzaktan açıp kapatabilir, ışıkların gölgesini ayarlayabilir, panele dokunarak renkleri değiştirebilirsiniz. Ayrıca kendisine bağlı hoparlörüne bağlanıp bir müzik açtığınızda ışıkların renkleri müziğe göre değişiyor. 

4-


4.Toyota e-Palet konsept aracı

Geleceğin paylaşılabilir aracı olarak gösterilen e-Palet’in 4 metre ile 7 metre arasında değişen 3 farklı boyutu var.  Ayrıca proje Uber, Pizza Hut, Amazon ve benzeri projelerde Toyota’yla ortaklık yapan şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeniden yapılandırılabilir durumda. 

E-Palet olarak adlandırılan otonom elektrikli araçta ön cam ve sabit koltuklar bulunmuyor; ancak çok sayıda potansiyel uygulama var. Geliştiriciler aracı bir kamyon, taksi, mobil bir otel olarak tanımlıyor.

5-


5.ForwardX CX-1 Bavul

Havalimanında bavul sürüklemek 2017 yılında kaldı. Şimdi 2018 yılındayız ve artık bavullarımız bizi takip edebilecek.

6-


6.Hisense Lazerli Televizyon

Hisense’in 10 Bin Dolarlık lazer televizyonu, kısa mesafeli bir projektör ve ortam ışığından etkilenmeyen 100 inç’lik ekranla birleşiyor ve çok farklı bir deneyim sunuyor. 

7-


7.Sony LSPX-A1 Projektör

Sony’nin yeni projektörü yapay mermer ve ahşap raf görünümlü tasarımıyla dikkat çekiyor. Üzerinde yerleştirilen 4K projektör, 120 inç’lik görüntü oluşturabiliyor. Ayrıca cihaza bağlı üç orta düzey hoparlörde var. Cihazın fiyatı 30 Bin Dolar ve önümüzdeki baharda satışa sunulması bekleniyor. 

8-


8.Sony XBR-X900F

85 inç ekranıyla X900F, LED arka aydınlatmasıyla en dikkat çeken televizyonlardan biri oldu. 

9-


9.L’Oreal UV uyarıcısı

L’Oreal, UV ışınlarını ölçen, pile ihtiyaç duymayan bir ürün geliştirdi. 2 mm kalınlığında ve 9 mm çapındaki ürün tırnak üzerine ya da güneş gözlüğüne takılabiliyor. Güneş ışığına çok maruz kaldığınızda da size uyarı veriyor. Tahmini fiyatlandırma ise 40 dolar civarı. 

10-


10.LG Katlanabilir OLED TV 

Bir tüp içine yuvarlanabilen 65 inçlik 4K OLED TV, alışılmış bütün televizyonları unutturuyor. Ürünün piyasaya çıkıp çıkmayacağı ya da nasıl çalıştığına dair bir bilgi ise paylaşılmadı fakat bu haliyle bile meraklısında heyecan uyandırıyor.

11-


11.Sony Xperia X2 Ultra

Sony’nin en yeni telefonu Xperia, 8 megapiksel ve 120 derecelik kameraya sahip. Ayrıca arka yüzeyindeki parmak izi okuyucusuyla kendi cihazları arasında bir ilk oldu. Cihaz, Ocak ayı sonu itibariyle belirli pazarlarda satışa başlayacak. 

12-


12.Planet Computers Gemini

90’lar Retro tarzınız için mükemmel bir mobil aksesuar arayaşınız varsa, Gemini tam da sizin için. Tasarımı tamamen eski tarz fakat 10 çekirdekli işlemci, 64 GB depolama alanı ve 4G, Wi-Fi ve bluetooth bağlantısı bulunan bir cihaz. Şu anda Indiegogo üzerinden ön sipariş verilebiliyor. Fiyatları ise 499 Dolar ile 599 dolar arasında değişiyor. 

13-


13.Kolibree Magik akıllı diş fırçası

Diş fırçalarken aynı zamanda telefonunuzda canavarları öldürün. Akıllı telefonunuzdaki bir oyunla bağlı olan diş fırçası, diş fırçalama ritüeline farklı bir eğlence katıyor.

14-


14.LG 88 inç 8K OLED TV

4K Televizyonların iyice yaygınlaşmasından dolayı LG’nin bu yılın CES 2018’ine 8K ile giriş yapmaktan başka seçeneği kalmamıştı. Ve bu 88 inçlik dev, 7,680x4,320 piksellik çözünürlüğe sahip televizyon, standart 4K televizyonlardan dört kat daha büyük. 

15-


15.Hyundai’nin hidrojen yakıtlı yeni aracı 

Hyundai, 120 kW’lık bir e-motorla donattığı, üç 700 barlık hidrojen tank ve 1.56 kWh’lık lityum iyon pil ile güçlendirilmiş aracıyla dolum başına 350 kilometreyi aşmayı hedefliyor. Ayrıca arkasında bıraktığı tek emisyonda su buharı. Aracın 2018 yılının sonlarında satışa sunulması bekleniyor.

16-


16.Vuzix Blade Akıllı Gözlük

Google Glass’ı unutturacak yeni bir model olan bu gözlük, aynı zamanda Amazon’un Alexa sanal asistanıyla da entegre. Kulaklık özelliğide bulunan gözlüğün görünümü basit bir güneş gözlüğü gibi. 

17-


17.Acer Swift 7

Her CES’te en ince cihazı kim üretecek yarışı yaşanıyor. Bu yılın en ince dizüstü bilgisayarının kazananı ise 8.98 mm kalınlığıyla Acer Swift 7. Cihaz Nisan ayında satışa sunulacak. 

18-


18.Garmin Forerunner GPS Akıllı Saat 
 
Apple’ın akıllı saatlerine rakip olan Forerunner, 500 şarkı depolama kapasitesine sahip ayrıca GPS özelliği var ve Garmin Pay’i destekliyor. Dokunmatik ekran yerine fiziksel tuşlar bulunan saat, hareket halindeki kullanımlarda daha tercih edilebilir duruyor. 

19-


19.Blade Shadow

Bulut teknolojisini bilgisayarlara da taşıyan Blade Shadow, aylık yaklaşık 35 dolara hizmet veren, uzaktan erişilebilen üst düzey bir Windows PC.

20-

21-


20.XYZprinting da Vinci Nano 3D

Da Vinci Nano 3D, mobil uygulamadan erişim kolaylığı ve makul bir fiyata sahip olmasıyla ev ortamı için yeterli bir portatif yazıcı olabilir. 2018 yıılının ortalarında 229 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. 

22-


21.Delta’dan Alexa Musluk

Delta’nın Wi-Fi bağlantışı ve Alexa destekli yeni akıllı musluğu, suyun açılıp kapatılması, sıcaklığın ayarlanması gibi durumlar için sesli komut kullanmaya olanak tanıyor. 

23-


22.Samsung Family Hub Akıllı Buzdolabı 

Samsung’un en yeni akıllı buzdolabı, içerisindeki kameralar sayesinde ailenizin yemek tercihlerine ve alerjilerine göre ve buzdolabınızdaki ürünleri temel alan yemek tarifleri önerebiliyor. 

24-


23.HP Spectre x360

Spectre x360, hem tablet hem de yüksek performanslı bir dizüstü bilgisayar işlevi görüyor. 

25-


24.Kohler Numi Akıllı Tuvalet 

Akıllı ev kurulumlarında ilklerden biri olan akıllı tuvalet, sesli komutla çalışan musluk ve otomatik temizlik, ayak ısıtma, hava kurutması, koku kontrolü, müzik gibi özelliklere sahip.

26-


25.Kohler Verdera Ayna 

Kohler’in yeni akıllı banyo sisteminin bir parçası olan Verdera aydınlatmalı aynanın alt kısmında Alexa özellikli bir hoparlör  ve sesli komutlarını duyacak iki mikrofon var. Ses ve ışık seviyelerini ayarlamak için dokunmatik kontrol veya sesli komut kullanabilirsiniz. 

27-


26.Kohler DTV + Duş Sistemi

Kohler’in ileri teknoloji duşlarına bir yenisi eklendi. Kohler Konnect, duşunuzda sesli komutlarla sıcaklık, müzik, ışık gibi ayarlamaları yapamanızı sağlıyor. 

28-


27.Kohler PerfectFill Küvet

Kohler’in yeni küveti su sıcaklığı ve dolum seviyesi için sesli komutları destekliyor veya Konnect uygulaması ile ayarlama yapabiliyorsunuz. 

29-


28.Moodo Koku Makinesi

Kokulu mumlara veya yağlara artık gerek yok. Wi-Fi bağlantılı, Alexa destekli Moodo, evinizi istediğiniz kokuyla donatabilir. 

30-


29.Samsung Q9S

Samsung’un yeni duyurduğu Q9S, şirkete göre yapay zekalı ilk 85 inçlik 8K televizyon.

31-


30.Omron HeartGuide

HeartGuide, kan basıncını izleme özelliğine sahip akıllı bir sistem. Bu giyilebilir sistemin üzerinde bütün fitness bilgilerinizi görebilir, günlük hareket ve kalp durumunuzu takip edebilirsiniz. 

32-


31.Debussy Nathaniel Kulaklıklar 

Debussy’nin Nathaniel kulaklıkları 4G özelliği sebebiyle müzik dinlemek için bir telefon ya da bilgisayara ihtiyaç duymuyor. Bunun yerine, kulaklık üzerindeki ekran ile kontrolü sağlıyorsunuz. 

33-


32.Nvidia BFGD

BFGD, Büyük Format Oyun Gösteriminin kısaltması. Ne kadar büyük sorusunun cevabı ise 65 inç. HP, Asus ve Acer ile birlikte Nvidia tarafından geliştirilen cihazın bu yaz satışa sunulması bekleniyor.

34-


33.Volkswagen’den I.D. Buzz

Nvidia’nın teknolojisi sadece oyun alanında kalmadı. Volkswagen’in CEO’su Herbert Diess, Nvidia’nın CES 2018’de açıkladığı Drive IX sistemini ID Buzz’a entegre edeceğini açıkladı. Bu sistem sayesinde araba, şöför ona yaklaşırken tanıyacak, belirli kişiler yaklaştığında kilidi otomatik açacak ve kişiselleştirilmesine izin verecek.

35-


34.Elmer Akıllı Duş

Duşun sıcaklığını ve kuvvetini ayarlamak için Amazon Alexa ile entegre edilmiş sistemin konsepti rahat bir duş deneyimi olacak. Elmer’in bu duş sistemi 1500 Dolar’dan başlıyor ve 3000 Dolar’a kadar çıkıyor. 

36-


35.Intel’in 8. Nesil G Serisi 

İşlemci yarışındaki rakipler Intel ve AMD, yeni bir işlemci geliştirmek için birlik oldu. Özellikle, Intel’in Core i5 ve i7 işlemci gücünün AMD’nin Radeon RX Vega M grafik teknolojisi ile birleştiriyorlar. 

37-

36.ASUS ROG Bezel-Free Kit 

ASUS ROG, Bezel-Free Kit ile çerçeve sorununu ortadan kalkıyor. Dikey lensleri ve montaj parçalarını oyuncu monitörlerine 130 derece açı ile takıyorsunuz. Bu lensler ekrandaki görüntüyü karıştırıyor ve ışığı kırıyor. Bu sayede monitörlerin arasındaki geçişler doğal bir hal alıyor.

38-

37.Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga’nın yeni versiyonlarını CES 2018’de gözler önüne çıkarttı. Güncellenmiş bu kurumsal dizüstü bilgisayarlar daha hafif, daha hızlı ve iddiaya göre daha uzun sürebilir. Yenilenen dizüstü bilgisayarlarda Intel’in sekizinci nesil, Kaby Lake mimarili yongaları bulunuyor. USB-C girişi üzerinden şarj edilebilmeleri de dizüstü bilgisayarların dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor.

39-

38.Kohler PerfectFill Küvet

Kohler'in yeni küveti, su sıcaklığı ve dolum seviyesi için sesli komutları destekliyor. Şirketin yeni Konnect uygulaması aracılığıyla ayarlamalar yaplılabiliyor. Ve tabii ki, küvetin hidroterapi ve titreşimsel ses dalgası ayarlarını her zaman yapabilirsiniz.

39

HyperX Cloud Flight Kablosuz Kulaklık

HyperX Cloud Flight kablosuz kulaklık, 30 saat ile piyasadaki en uzun pil ömrünü sunuyor. 90o dönebilen kapalı kulak kapaklarına sahip olan Cloud Flight, 2,4 GHz yayın yapan 50 mm sürücülerle etkileyici oyun sesleri sunuyor. TeamSpeak ve Discord sertifikalı olan kulaklıkta çıkarılabilir bir gürültü önleyici mikrofon yer alıyor. PC, PS4 ve PS4 Pro ile kullanılmaya hazır olan kulaklık, LED efektlerini ayarlamaya, mikrofonun sesini kısmaya, kulaklığı açıp kapatmaya ve sesi açmaya yarayan dahili kontrollerle birlikte geliyor. Kulaklık ayrıca üç kutuplu analog ses bağlantısına da destek veriyor. Cloud Flight ihtiyacınız olan her yerde size etkileyici bir oyun deneyimi sunmaya hazır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar