Google Huawei Anlaşması Muammasının Altında Yatanlar

Merhaba arkadaşlar bu yazı kendi düşüncelerime dayalı yazıyorum,
tabi sizlerin düşünceleri farklı olabilir elbette saygı duyarım Google Abd Başkanı Trump'un Emriyle Huawei telefonlarından desteğini çekeceğini hatta sonlandırdığını  kararını aldı,
Peki neden ne oldu neden Huaweii

İşte bunun altında yatan karar tamamen milliyetçilik sadece bu ,Huawei kullanımı yaygınlaşınca diğer markalarda düşüşler yaşamış bu düşüş bazılarını çokta rahatsız etmiştir özellikle İphone ve Samsung'u çok etkiledi.

Canalys bu tablosunda görüyoruz Huawei yükselişte ve halende yükselmeye devam ediyor Apple isee düşüş yaşıyor,

Peki bu karar huaweiyi etkiler mi yoksa karar yüzünden daha mı çok huawei markası tercih edilir bilinmez,
İnşallah sonu Nokia gibi olmaz biliyorsunuz ki Nokia Androidi istemeyip Windowsa geçince çöküş yaşadı.


Huawei ilk renkli telefonları piyasa sürme riskini alan şirkettir samsung apple lg düz telefon yaparken çinli üreticiler seramik arka yüzey telefonları piyasaya sürdü ve gayette başarılı oldu kendi işlemcisini kullanan Huawei alınan bu karar adına kendi işletim sistemini açıklama kararına gerek duydu,zaten bayadır üzerinde çalıştıklarını söyleyen huawei bu sene içinde HuaweiOs sistemini tüm telefonlarına göndereceğini söyledi.


Zaten çinde alınan bütün telefonlarda google ürünleri asla kullanılmamaktadır root veya rom yoluyla yükleniyor Çinde gayet abdye karşı sert tutumlar sergiliyor,
Bunun ilk kıvılcımı Çinin Abdye çelik satışında vergi koymasıyla alevlendi ve git gide gerilim arttı bu ambargodan sonra Facebook ve İnstagram bi karar almazsa şaşmamak lazım sonuç olarak Abd yapısı altında .


Google artık güncelleme yollamayacağı için huawei telefonlarının bir kaç yıl içinde satış düşüşleri yaşayacagı olacak mı yoksa huawei sistemini kullanıcıları mutlu edip Huawei seninleyiz mi ? dedirtecek bilinmez.



Gelelim diğer telefon markalarına acaba bu karardan diğer telefon markalarınada sıçrayacak mı?

SıralamaMarkaSatış (Adet)
1Huawei *102 milyon
2OPPO77,56 milyon
3Vivo92,85 milyon
4Red Mi51,05 milyon
5Xiaomi50,94 milyon
6Meizu16,81 milyon
7Gionne14,94 milyon
8Samsung11,07 milyon
Çin'in üretmiş olduğu Oppo Vivo Xiaomi Meizu Gionne  markalı telefonlardan da desteğini çekebilir mi Google eğer böyle bir şey olursa gerçekten zararınıda mutlaka görecektir.



Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar