Mobil teknolojinin geliştiği şu zamanlarda teknolojiye ayak uydurmak adına yapmanız gereken bazı gelişmeler var. Bunun biriside mobil alanda sizinde rahatlıkla takip edilebilir olmanız. Kullandığınız sosyal ağların kendi mobil uygulamaları mevcut olduğu için bu konuda endişelenmenize gerek yok ancak eğer bir blog yazarıysanız ve takipçilerinizin sizi mobil alanda da takip etmesine olanak sağlamak istiyorsanız blogunuzun bir mobil uygulaması olması gerekiyor. Kodlama ve mobil uygulama geliştirme konusunda bilgi sahibi olmasanız sizinde mobil uygulamanız olabilir. Nasıl mı?
Ücretsiz online uygulama geliştirme platformu Appyet;
Uygulama hazırlamadan önce size Appyet sitesi hakkında bilgi vereyim. Bir Android uygulama geliştirme platformu olan Appyet ile hiç bir kodlama yada geliştirme bilgisi olmadan rahatlıkla, kolayca ve en önemlisi ücretsiz android uygulamaları geliştirebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçileriniz sizi mobil platformda da sizi takip edebilirler. Siteye girip kolayca üyelik formunu doldurarak kolayca üye olun ve ilk uygulamanızı oluşturun.
Create App;
İlk uygulama oluştururken sizden Application Name (uygulama adı) ve Package Name (paket adı) istenecek. Bunlar oluşturduktan sonra uygulama adı sonradan değişebilir ancak paket adı kesinlikle değişmez. Bunu dikkate alarak giriş yapmanız önemlidir. Paket adı uygulama adına göre kendi otomatik belirlenebilir dilerseniz otomatik paket adını kullanın. Küçük bir not; paket adı Türkçe karakter kabul etmez.
Appyet ile uygulama hazırlama için gerekenler;
Uygulama hazırlamadan evvel bu gerekenler listesindeki herşeyi hazırlamanız sizin için hızlı şekilde uygulamanızı bitirmenize yardımcı olacaktır. Listedekiler size basit şeyler gibi gelebilir ancak sonuçta hazırlayacağınız uygulamayı kaliteli sunmak gerekir.
- Uygulamanız için isim. (blog ismi olabilir ama tavsiyem adres şeklinde olmaması yani .com yada .net şeklinde uzantılar koymamak daha iyi olur.)
- Gerekli görseller
- 192x192px Uygulama ikonu. (Sitenizin logosu olabilir. Transparan arka plana sahip bir ikon hazırlamanız görsellik açısından önemli avantaj sağlar.)
- 48x48px Bildirim ikonu. (Bildirim geldiği vakit gösterilecek görseldir. Tek renk olması ve transparan bir arka plana sahip olması gereklidir. Görsel hazırlama konusunda bilgili değilseniz varsayılan görsel kalabilir.)
- 512x288px Uygulama üst görseli (Menü üzerinde yer alacak görseldir. Güzel bir arka plana sahip site adının yer aldığı bir görsel olabilir.)
- Content Rating dediğimiz uygulamanın içerik değerlendirmesini de seçmeniz gerekiyor. Toplamda 4 seçenek olan bu değerlendirme eğer her yaş grubuna açık bir uygulama ise Everyone seçeneği seçilmelidir. Diğer değerlendirmeler ise grup derecelerine göre ayrılır.
Tüm bunlar uygulama hazırlamaya başladığımızda istenen materyallerdir. Başlamadan bunları hazırlamanız size hız kazandıracaktır.
1 Yorumlar
Antalya Dijital Pazarlama Ajansı ile ilgilenenler için harika paylaşım!!
YanıtlaSil