Meizu M3 Note Global Rom (Türkçe) Yükleme “Firmware too old” Hatası Çözümü

Meizu M3 Note Global Rom (Türkçe) Yükleme “Firmware too old” Hatası Çözümü

Merhaba arkadaşlar. Meizu firması sonunda M3 Note için Flyme OS 5.1.3.4G Sürümünü yayınladı. Ancak sorun şu ki bu sürüm mevcut telefonlara yüklenmek istendiğinde “Firmware too old” hatası veriyor. Aslında bu durum uyarıda söylendiği gibi güncelleme dosyasının eski olmasından kaynaklanmıyor. Sorun Meizu’nun artık Çin telefonlara global rom yüklenmesinin önüne geçmek istemesi.
Şimdi bu sorunun çözümüne ilişkin aşağıya adımları yazacağım. Ancak her zaman olduğu gibi öncelikle uyarımı yapmak istiyorum. Bu yöntemi elimde M3 Note telefon olmadığı için kendim deneyemedim. Ancak M3 Note kullanan bir arkaşıma bu yöntemi uygulamasını söyledim ve başarılı oldu. Sol tarafta bulunan resim de arkadaşın telefonuna ait resimdir. Bu uygulanması neticesi meydana gelebilecek sorunlarda sorumluluk kendinize aittir.
Gelelim Meizu M3 Note Global Rom yükleme ve “Firmware too old” hatası çözümüne:
1) Öncelikle telefonumuz rootlu olmalıdır.
2) Süpersu uygulamasını telefonumuza indirip kuruyoruz. Ardından telefonu yeniden başlatıyoruz. Uygulamayı çalıştırdığımızda izin isteyecektir gerekli izinleri veriyoruz.
3) Busybox yükleyin ve telefonu tekrar yeniden başlatın.
4) Daha sonra http://flymeos.com/firmwarelist?modelId=38&type=1 bu adresten global romu indirip telefonun ana dizinine atın. Dosya adının update.zip olduğundan emin olun.5) Sona bu linke tıklayarak chid.sh dosyasını indirin ve telefonun ana dizinine atın. Ardından aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi Terminal Emulatör Uygulamasını indirin ve önce “su” ardından da videodaki gibi “sh /storage/emulated/0/chid.sh” kodunu yazın.

6) Eğer bu işlemden sonra yine “Firmware too old” hatası alırsanız, aşağıdaki beta.sh dosyasını indirin, telefonun ana dizinine atın ve yine Terminal Emülatör’den bu kez “sh /storage/emulated/0/beta.sh” komutunu girin.

7) Eğer yükleme başlamaz da telefon “Recovey” modunda açılırsa bu kez Global rom dosyasını bilgisayarınıza indirin. Telefon “Recovery” modda iken telefonu bilgisayara bağlayın ve bilgisayar telefonu gördüğünde bu kısma rom dosyasını atın.Sonra telefonu bilgisayardan çıkarıp “Update” seçeneğini seçin ve “Start” deyin. Yükleme başlayacaktır.
Eğer tüm işlemleri doğru yaparsanız Meizu M3 Note Global (Türkçe) rom yükleme işlemini tamamlamış ve “Firmware too old” hatasından kurtulursunuz. Hepinize kolay gelsin. Lütfen olumlu yada olumsuz geri bildirimde bulunarak diğer kullanıcılara da yardımcı olalım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar