Kodlama nedir? Kodlama nasıl yapılır?
Kodlama Nedir?
Kodlama, son zamanlarda ilköğretim sınıflarında öğretilmeye başlanan yeni nesil program yapabilmek için kullanılan komutlar dizisidir. Dünya artık teknoloji çağında çığır açıyor. Her geçen gün yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Tabi bu çıkan mimariler hep bir kodlama sonucu bulunuyor. Kodlama eğitimleri öğrenilmesi gereken ve üzerine düşülmesi gereken önemli bir konudur. Kodlama öğrenerek sizlerde bir robot tasarlayabilir, web sitesi kurabilir veya bir android cihazlarda çalışan oyun yapabilirsiniz. Kısaca bu yazımızda kodlamanın ne olduğunu ve nasıl öğrenilebileceğini anlatacağız.
Kodlama Nasıl Yapılır?
Kodlama, bir elektronik sisteminde işlem yaptırmak için yazılan komutlardır. Kodlar önceden belirlenmiş simgeler ile gösterilir. Kodlama dilleri, yüksek seviye diller ve düşük seviyeli diller olarak sınıflandırır.
Makine dilleri: Bilgisayarın çalışma dilleri 1 ve 0’lardan oluşur.
Düşük seviyeli diller: Assembly
Orta seviyeli diller: C ,C++, C#, Java, ADA
Yüksek seviyeli diller: Pascal ,Basic, Fortran
Çok yüksek seviyeli diller : VisualBasic, VB.NET, Acces, Foxpro
Kodlama başlamak için en temel diller C ve C++ dır.
Kodlama Nereden Öğrenebilirim?
Kodlama eğitimi için Codeacademy, Udacity, W3Schools, Google Developers, Code.org, edX, Coursera, Udemy gibi siteler başlıca online eğitim veren sitelerdir.Youtube gibi ücretsiz platformlardan veya daha profesyonel eğitimler istiyorsanız Udemy gibi sitelerden de kodlama öğrenebilirsiniz.
1 Yorumlar
Kodlama onemlibir konudur. Özellikle küçük yaşlardaki çocukların bu yönde yetenekleri olanlar keşfedilip devlet tarafından yetiştirilmesi gerekir. Kodlamanın geleceği yapay zeka da var...
YanıtlaSil