Meizu A Romdan Global Roma Çevirme

                              Meizu A Romdan Global Roma Çevirme


Telefonunuzu yurt dışından aldınız ve içerisinde A Rom yani Çin romu yüklü geldi. Siz de İnternational Rom yüklemek istediniz ya da Global (İnternational) rom yüklü olarak geldi ancak eski sürüm olduğu için  yeni sürümü yüklemek istediniz. Ancak o da ne! Telefon “Firmware Corrupt” hatası verdi. Bunun üzerine google amcaya ‘meizu international rom yükleme’ yada ‘Meizu global rom yükleme’ diye sordunuz ve o da sizi buraya yönlerdirdi ise doğru adrese geldiniz demektir. İşte sorunun tam olarak çözümü bu yazıda.
Videolu Anlatım yazının altına eklenmiştir.
“Firmware Corrupt” hatası telefona kendi versiyonu dışında bir versiyon yüklemek istediğiniz zaman ortaya çıkar ve telefonun desteklediği versiyon dışında başka versiyondaki sürümlerin yüklenmesini engeller. Bu hatayı Çin’den almış olduğunuz telefona Global yada International Rom yüklemek istediğinizde alırsınız. Aslında bu yazımda Meizu Telefonlara İnternational Rom Yükleme işleminin nasıl yapılacağını bir başka deyişle telefonu A Romdan Uluslarası (international) Roma Çevirme işleminin nasıl yapılacağını anlatacağım. Aslında bu işleme Meizu telefonlara Türkçe Rom Yükleme yada Türkçe’ye çevirme de diyebiliriz. Zira A rom yüklü telefonlarda Türkçe menü bulunmuyor. Bu işlemi yaparak telefona aynı zamanda Türkçe menü yükleme işlemini de yapmış oluyoruz.
Bu yöntemi kendim bizzat denedim ve sorunsuz olarak telefona İnternational Rom yükledim. Ancak her ihtimale karşı yapılan tüm işlemlerden tamamen kendiniz sorumlusunuz.

Meizu İnternational Rom Yükleme Nasıl Yapılır

DİKKAT!!! Bu yöntem sadece M1 Note, M2 Mini, M2 Note, M3 Note, M3S, MX5 ve Pro6 Modeller için geçerlidir. Diğer model kullanıcıları burada yazanları kesinlikle uygulamasınlar…

Meizu Pro5 İnternational Rom Yükleme&Global Rom Yükleme İşleminin Nasıl Yapıldığını göremek içinBuraya Tıklayınız…

İlk olarak Telefonunuz Root’lu olmalı.  Flyme 5’de root işlemi için tıklayın. (Eğer A versiyona sahip bir telefon kullanıyorsanız telefonunuzda MzAccount uygulaması kurulu olacağı için indirme ve kurma işlemini atlayın.)
Eğer telefonunuzda Flyme 4 kurulu ise bu sürümde root işleminin nasıl yapıldığını görmek için buraya tıklayın Root işlemini yaptığınızdan eminseniz aşağıdaki adımlara geçebilirsiniz.
      1. Aşağıdan kullandığınız telefon modelinin üzerine tıklayarak chid.sh dosyasını indirin ve telefonunuzun ana dizinine atın. Ana dizinde yani hiçbir klasörün içerisinde olmaması gerekiyor. Burası önemli. (Eğer dosyayı direkt olarak telefona indirirseniz varsayılan olarak “Download” klasörüne “chid.sh” adıyla inecektir. Oradan kesip ana dizine atmanız gerekir.)

    2. Google Playden Terminal Emulatör uygulamasını indirip kurun ve çalıştırın. Ardından aşağıdaki kodu yazın.
   su3. Kodu yazdığınızda yeni bir pencere açılacak ve sizden root erişimi için izin isteyecektir. Gelen Pencerede ‘Allow’ yazısına tıklayın. Sonra tekrar bir pencere açılacak ve yine izin isteyecektir. Burada eğer varsa ‘Remember My Choise’ seçeneğini seçin ve ‘Still Allow”a tıklayın.
 
      4. Ekranda # simgesini görene kadar bekleyin (Eğer telefon rootlu değilse #’yi göremezsiniz) ve sonra aşağıdaki kodu yazın. Komutun başındaki sh ‘tan sonra mutlaka bir boşluk bırakın. Ondan sonra hiç boşluk bırakmayın.
     sh /storage/emulated/0/chid.sh
      eğer bu kod işe yaramazsa aşağıdaki kodu deneyin.
      sh /sdcard/chid.sh
her şeyi doğru yaptıysanız telefonunuz yeniden başlayacaktır. Telefonunuz başarıyla A Romdan Uluslarası (international) Roma Çevirilmiştir. Artık içinde Türkçe Menü bulunan Global&İnternational Rom Yükleme işlemini bu yazıda anlatıldığı gibi telefonunuza yükleyebilirsiniz.
NOT: Lütfen denetikten sonra işe yarayıp yaramadığını aşağıdaki yorum bölümünden paylaşın ki başkaları da faydalansın.



Videolu Anlatım

Yorum Gönder

0 Yorumlar