Meizu Telefonlarda Sistem Güncelleme&Rom

                          Meizu Telefonlarda Sistem Güncelleme&Rom 


Merhaba arkadaş bu yazımda Meizu MX5 üzerinden tüm Meizu telefonların sistem güncellemelerinin nasıl yapıldığını anlatacağım. Meizu firması ürettiği telefonlar için Flyme işletim işletim sistemini kullanıyor. Flyme aslında Android işletim sisteminin bir türü olup; biri A (Çin kullanıcıları için) diğeri I (İnternational=Uluslararası) olmak üzere iki farklı ROM geliştiriyor ve Çin ve bazı asya ülkeleri dışında kalan diğer ülkeler International ROM kullanıyolar.
Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinde de yine international rom kullanılmakta. Ancak bu Romu kullanmanın bir dezavantajı var. Maalesef bu romu kulanan kullanıcılar OTA’dan güncelleme alamıyorlar. Bu yüzden yeni çıkan Flyme ROM’unu manuel olarak kurmak durumundalar. İşte bu yazımda tam olarak meizu telefonlarda rom atma, sistem güncelleme yada sürüm yükseltme işleminin nasıl yapıldığını anlatacağım.

Sistem Güncelleme&Rom Yükleme Nasıl Yapılır?

Sistem Güncelleme&Rom Yükleme işlemine geçmeden önce bilmeniz gereken birkaç birkaç püf nokta var. Bunların ilki Eğer telefonunuzu yurt dışından almış yada getirtmişseniz telefonunuz İnternational versiyon değil ÇİN versiyon olarak gelmiştir. Telefona Global rom yüklemek istiyorsanız öncelikle İnternational (Global) versiyona geçiş işlemini yapmanız gerekir. Bu işlemi yapmadan Global versiyon yüklemeye çalışırsanız “Firmware Corrupt” hatası alabilirsiniz. Global versiyona nasıl geçiş yapılacağını öğrenmek için Meizu Telefonlara İnternational Rom Yükleme (Global Rom Yükleme) – A Romdan Uluslarası (international) Roma Çevirme isimli yazımı okuyun.
ÖNEMLİ NOT!!!
Sistem Güncelleme&Rom Yükleme işleminden sonra telefondaki Tüm uygulamalarınız, hesaplarınız ve kayıtlı şifreleriniz silinir. Eğer uygulamalarınızı, wifi vs. şifreleriniz, sms mesajlarınız ve arama kayıtlarınızı yeni sürüme geçtikten sonra da kullanmak istiyorsanız telefonunuzun yedeğini alarak güncelleştirmeden sonra tekrar yükleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını görmek için buraya tıklayın.
Öncelikle http://www.flymeos.com/firmware adresinden kendi telefon modelimizi seçerek yüklemek istediğimiz romun güncelleme dosyasını bilgisayarımıza veya direk olarak telefonumuza indiriyoruz. Eğer bilgisayarımıza indirmişsek update.zip klasörünü telefonumuzun hafızasına atıyoruz. İlla ana dizine atmak gerekmiyor telefonun içindeki klasörlerin herhangi birine de atabiliriz. Ancak her ihtimale karşı güncellemeyi sorunsuz yapabilmek için ana dizine atmanızı öneririm. Dosyayı telefonumuzun hafızasında bulduğumuzda telefon dosyanın güncelleme&yükseltme dosyasını algılıyor ve aşağıdaki gibi bir görüntü çıkıyor ortaya.
Burada Flyme bulutu simgeli update.zip klasörüne tıkladığımızda ise aşağıdaki ekran karşımıza çıkıyor. Buradan aşağıdaki gibi “Kullanıcı Verisini Sil” (Bu kısım sizin tercihinize kalmış) yazısının önündeki seçim kutucuğunu tıklıyoruz ve “Yeniden Başlat”a tıklıyoruz. “Yeniden Başlat” dediğimizde telefonumuz kendiliğinden kapanacak ve Sistem Güncelleme&Rom Yükleme işlemi başlayacaktır. İlk açılış ve yükleme işlemi biraz uzun sürebilir. Bu yüzden telefonumuz açılana kadar sabırla bekliyoruz.

Bu işlemden sonra telefon yeniden başlar ve açılmadan sürekli Flyme simgesi/logosunda takılı kalırsa Meizu Mx5 Sistem Güncelleme Yaparken Flyme Simgesi/Logosunda Takılı Kalma Hatası Çözümü isimli yazıyı okuyarak sorunu çözebilirsiniz.
Eğer bu işlemi yaptıktan sonra telefon Recovery Modda açılıyor ve “Firmware Corrupt” Hatası veriyorsa; telefonunuzu öncelikle buradaki yazıda anlatılanları uygulayarak Global versiyona geçirmeniz gerekir. Global sürüme geçiş işlemini yaptıktan sonra tekrar burada anlatıldığı gibi G Rom yükleyebilirsiniz. Aksi halde yükleme işlemi olmayacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar