Telefon Kendi Kendine Kapanıyor [Kesin Çözüm]

Telefonum kendiliğinden kapanıyor. Telefon durduk yere kapanıyor. Telefonum kendi kendine kapanıp açılıyor. Bu sorunları kolayca çözebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız bu makalede bu sorunlarınıza hızlıca çözüm bulabileceksiniz.


ANDROİD ve IOSkullanıcılarının yaşadığı telefonum kendi kendine kapanıyor sorunun çözümü var mı?

Akıllı cep telefonların gelişmesiyle donanımsal özellikleri de artmaktadır. Bilgisayarda yaşanan sıkıntılar akıllı telefonlarda da karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sorun olmaksızın telefonun kendi kendine kapanması günlük işleri sekteye uğratmaktadır. Bu da kullanıcının canını sıkmaktadır.


Telefon kapanmasına neden olan sebepler nedir?

Bu sorunlar yazılımsal ve donanımsal olmak üzere 2 farklı kategoriye ayrılıyor.
  • Eğer sorun Donanımsal ise pil düzeyi düştüğünde telefonunuz tamamen kapanacaktır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda pili tamamen şarj edin.
  • Telefonun uyku modunda olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Fiziki darbelerde telefon kapanma nedenleri arasında yer almaktadır.
  • Telefonun kapanma nedenleri arasında batarya da önemli bir yere sahiptir. Telefonunuz açılıp kapanıyorsa sorun kesinlikle bataryadan kaynaklıdır. Böyle bir durumda telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz. Telefonun bataryasını vakit kaybetmeden değiştirmenizi öneriyoruz.
  • Her önünüze gelen şarj aletini soketi uyuyor diye kullanmayın. Farklı şarj aletlerini kullanmak telefon bataryasına zarar verebilir. Her şarj aleti farklı voltaj değerlerine sahiptir.
  • Kullandığınız telefonun Android veya IOS işletim sistemini güncel tutmanız sorunun ve hatanın giderilmesinde oldukça önemlidir. İşletim sisteminin son sürüm güncellemesini yapmanız, hız ve güvenlik açısından oldukça önemlidir. Telefon yazılımını ayarlar menüsünden kontrol ederek güncellemeleri yapmalısınız.
  • Telefonunuz otomatik güncellemelerde kendini kapatmasına veya yeniden başlatmasına sebep olabilir.
  • Eğer bu yöntemler sorunu gidermediyse cihazı Fabrika ayarlarına döndürmelisiniz. Fabrika ayarlarına dönmeden önce telefondaki bilgileri yedeklemelisiniz. Aksi takdirde tüm veriler, dosyalar, medya içerikleri silinecektir. Sıfırlama yapmadan önce önemli bilgileri yedeklemeyi unutmayın. Fabrika ayarlarına dönmeden önce telefonunuzun yeterli şarja sahip olup olmadığından emin olun. Bunun için yapmanız gereken adımlar cihazın ayarlar menüsünden fabrika ayarları ve geri yükle seçeneğini şeçmeniz yeterlidir.
Yukarıdaki işlemlerden sonra “iphone kapandı açılmıyor” yada “Android telefonum kendi kendine kapanıyor” sorunu devam ediyorsa, telefonunuzu yetkili bir servise vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Teşekkürler,

Yorum Gönder

0 Yorumlar