Telefonuzu Hızlandırın Rahata Kavuşturun

                   Telefonuzu Hızlandırın Rahata Kavuşturun


Günümüzde birçok insan telefonlarındaki yavaşlamadan şikayet etmektedir. Telefon satın aldıktan bir süre sonra baş gösteren sorunlar telefonun takılması ya da yavaşlaması olmaktadır. Bu nedenle telefon alırken karşılaştırma yapmak önem taşımaktadır
Günümüzde birçok insan telefonlarındaki yavaşlamadan şikayet etmektedir. Telefon satın aldıktan bir süre sonra baş gösteren sorunlar telefonun takılması ya da yavaşlaması olmaktadır. Bu nedenle telefon alırken karşılaştırma yapmak önem taşımaktadır. Ram özellikleri, depolama alanları değişmekte olan telefonların yavaşlama ve donma gibi sorunlarının olup olmadığı da araştırılmalıdır.Güncellemeler ve yeni android sürümleri akıllı telefonların yavaşlamasına neden oluyor ve telefonun işlevini azaltıyor. Uzun süre kullanılan telefon yavaşlamaya başlayacağından bunu farkettiğinizde yapılması gerekenleri bilmelisiniz.



  • Telefon yavaşlama sorunu çözümlerine ilk olarak kullanmadığınız uygulamaları silmekle başlayabilirsiniz. İşe yaramayan uygulamalar silinmeli sadece kullanılan uygulamalar telefonda kalmalıdır.
  •  İkinci bir telefon hızlandırma yöntemi ise cihazın depolama alanındaki verilerin sıklıkla silinmesidir. Bunun yanı sıra telefonun indirilenler kısmında yer alan işinize yaramayan pdf,fotoğraf ve zip dosyası bulunabilir. Zamanla çoğalmış olan bu dosyaların temizlenmesi ile telefonun hızlandırılmasına katkıda bulunulur.
  •  Önbellek verilerinin silinmesi bir diğer dikkat edilmesi gereken noktadır. Bu verilerin uzun süre silinmemiş olmasıcihazınızın ram’inde azımsanmayacak yer kaplamaktadır. Bu verileri ayarlar kısmından önbellek verileri seçeneği tıklanarak tüm önbelleğe alınan veriler silinmelidir.
Akıllı Telefon Hızlandırma
  • Telefonum yavaşladı diyenler için çözüm önerileriarasında SD kartınıza bulaşmış olan bir virüsün telefonunuzu yavaşlatma ihtimalinin bulunması nedeniyle SD karta atılan format durumu düzeltecektir. SD kartınıza internetten ya da herhangi bir uygulama nedeniyle virüs bulaşmış olduğunu, yavaşlamanın kartın takılmasından sonra olup olmadığına dikkat ederek anlayabilirsiniz. Formatlamayı yaparken cihazınızdaki verilerin yedeğini almayı unutmamalısınız. Bu işlemi yaparken cihazını kapatmalısınız. Daha sonra telefonunuzu USB girişinden bilgisayarınıza takın. Bilgisayardan telefonun SD kart bölümüne girilerek tüm verileri bilgisayarınıza kopyalayın. Telefonunuzu açarak ayarlar bölümünden depolama seçeneğine girerek SD kartı biçimlendir tıklanarak işlem tamamlanır. SD kartı biçimlendirme sonrasında bilgisayara kopyalanan verileri tekrardan SD kartınıza aktarabilirsiniz.
  • Telefon hızlandırma için cihazınızın yavaşlamasına neden olan etkenin bulunması önemlidir. Yapılan tüm bu işlemlerden çözüm alamadıysanız telefonu fabrika ayarlarına geri döndürmek seçenekler dahilindedir. Bu işlem de oldukça kolay yapılmaktadır.Peki telefonumuzu fabrika ayarlarına nasıl döndüreceğiz? İlk olarak telefonun ayarlar bölümünden yedekleme ve sıfırlama bölümüne girilir. Telefonunuzda fabrika ayarlarına geri dön ya da telefonu sıfırla seçeneği ile karşılaşacaksınız. Bu seçeneğe tıkladığınız an telefonunuz otomatik şekilde sıfırlanacaktır. Verilerinizin silinme ihtimaline karşı yedeklemeyi sıfırlama işlemi öncesinde yapmanız uygun olacaktır. Bu işlem telefonunuzu oldukça hızlandıran bir işlem olduğunu göreceksiniz.
Telefonlar Neden Yavaşlıyor?
Telefon yavaşlama sorunu cihazın ömrüne ve sizin de kullanım şeklinize bağlı olmaktadır. Her telefonun belirli bir kullanım ömrü vardır. Bu kullanım ömrü cihazınızın garanti belgesinde yer almaktadır. Bu kullanım süresi solduktan sonra cihazınız yavaşlama sorunu yaşayacaktır. Telefonunuzu iyi kullanarak bu sorunları azaltarak kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Ana ekranınızda kullanmadığınız uygulamaları bulundurmamalısınız. Uygulamayı ara sıra kullanıyor iseniz ana ekran yerine başka bir sayfaya uygulamayı taşıyabilirsiniz. Uygulama bildirimleri de yavaşlama sorunu yaratan etkenlerden biridir.
  • Önemsiz gördüğünüz uygulamaların bildirimlerini kapatmanız faydalı olacaktır. Böylece cihazınız uygulamaları kontrol etmede zorluk yaşamayarak telefon yavaşlama sorunu giderilecektir. Bazı veriler de telefonunuzun yavaş çalışmasına neden olmaktadır. Bunlar arama kayıtları, sms, whatsapp mesajlarıdır. Bunlardan gereksiz olanları silmeniz hem hafıza ve hızlandırma açısından katkı sağlayacaktır.
  • Çift hatlı telefonlarda gerek olmadığı zamanlarda ikinci hattın kapatılması önerilmektedir. Böylece telefon işlemcisi daha az çalışacaktır. Önemli bir durumunuz yoksa bu tavsiyeyi dikkate almanız telefonunuzun hızlanması ve yorulmaması açısından etkili bir yöntem olacaktır.
 Teşekkürler Arkadaşlar,

Yorum Gönder

0 Yorumlar