Arama Sırasında Ekranın Kapanması Çözümü

            Arama Sırasında Ekranın Kapanması Çözümü
Arama Sırasında Ekranın Kapanması
Akıllı telefonlarda bataryanın ömrü çok önemli bir sorun haline gelmiştir. Akıllı telefon üreticileri Batarya tasarrufu sağlamak için bir sensör yardımı ile telefon kulağa getirilince akranı kapatıp, gereksiz güç tüketiminin önüne geçmiştir. Ancak bu sensör bazen bozulabiliyor veya çok basit bir nedenle Ekran koruyucu cam veya film yüzünden doğru çalışmayabiliyor. Bu durumda Arama Sırasında Ekranın Kapanması sorunu ortaya çıkıyor.
Başlıklar
  • 1 Arama Sırasında Ekranın Kapanması
    • 1.1 Ekranın Kararması Çözüm yolları
      • 1.1.1 Sensörü kalibre edin
      • 1.1.2 Ekran koruyucu Jelatini kaldırın
      • 1.1.3 Telefonu sıfırlayın
      • 1.1.4 Kulağa yaklaştırma ayarlarını kapatın
        • 1.1.4.1 Telefonu servise gönderin
          • 1.1.4.1.1 Yayınladığımız bu çözüm yolları umarız işinize yarar.

Arama Sırasında Ekranın Kapanması

Çoğu Android akıllı telefon kullanıcısı, Telefonlarında arama yapıp telefonu kulağına götürdükten sonra, Telefon ekranının kararıp karşıdaki kişi telefonu kapatana kadar da açılmaması sorunu yaşıyor. Yani Android kullanıcısı telefonu kulağından çekse de ekran hep siyah kalıyor, açılmıyor.

Ekranın Kararması Çözüm yolları

Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir sizlere adım adım bazı çözüm yolları sunacağız. bu çözüm yollarını teker teker deneyerek çözüm sağlayabilirsiniz.
Bazı telefonlarda Ayarlar > uygulamalar > tümü > temel uyku modu ‘nu devre dışı bırakınca sorun çözülüyor.

Sensörü kalibre edin 

Telefon modelinizin gizli menü kodlarını araştırın,
İşte bazı örnekler. 
Birden fazla bileşen ve kullanım istatistiği hakkındaki durum bilgilerine erişmek için * # * # 4636 # * # * kodumuz var . Xperia cihazları için de bu kodumuz var, * # * # 7378423 # * # * , Servis testleri sırasında ekran öğelerinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceksiniz


Telefon modelinizi Google’da aratarak uygun kodları bulabilirsiniz Örneğin: “LG G5 Hidden menü kodu” ya da “Galaxy S7 Calibration code”

Ekran koruyucu Jelatini kaldırın

Çoğu zaman kaliteli ekran koruyucu cam veya jelatinler de dahil olmak üzere, Telefonun sensörünün doğru çalışmasını engelleyebilir. Evet hiç ihtimal vermeseniz de veya jelatini ya da temperli camı yeni takmış olsanız bile, bu yüzden sensörünüz doğru çalışmasına engel olabilir.

Telefonu sıfırlayın

Çoğu zaman bu hata yazılımsal olabilmektedir. Eğer telefonunuzda ekran koruyucu jelatin yoksa veya kullanmıyorsanız, Telefonunuzu sıfırlayarak çözüm sağlayabilirsiniz. Unutmayın bu sadece bir denemedir. yani kesin olarak çözüleceğini bilmiyoruz ama denemekte de fayda var. Telefonu sıfırlamadan önce bilgilerinizi, içeriklerinizi yedeklemeyi unutmayın.
Android telefonlarda sıfırlama genelde Ayarlar / Genel / Yedekle & sıfırla yolunda olur. Diğer modellerde de benzer şekildedir.

Kulağa yaklaştırma ayarlarını kapatın

Eğer diğer adımlardan çözüm sağlayamazsınız, bazı telefonlarda bu tür ayarlar olabilmektedir. Genelde Arama ayarlarında bulunmaktadır. Sizde telefonunuzda bu tür kulağa yaklaştırınca ekranı kapat veya yakınlık sensörü vb ayarlar varsa kapatıp, ekran kararması sorununa geçici bir çözüm sağlayabilirsiniz. Unutmayın bu ayar her telefonda olmayabilir.
Telefonu servise gönderin
Eğer  halen çözüme kavuşmadıysanız muhtemelen sensör çipiniz arızalı servis yolu görünüyor demektir...

Yorum Gönder

0 Yorumlar