General Mobile Şarj Soketi Sorunu Çözümü

General Mobile  Telefonu, sayacağımız özellikteki birçok telefona göre daha ucuz.
Gelgelelim bu güzelin de bir kusuru var; Şarj yeri… Etrafınızda varsa kullanıcılar, kullanma şekillerine göre (şarja çok fazla ve sert takıp çıkarma gibi) bir ya da ikinci seneden sonra şarj yerinde sıkıntı yaşamaya başladığına şahit olmuşsunuzdur. Her halükarda şarj yeri bozulması, General Mobile Discovery Telefonu kullanıcılarının %80 belki de 90’ının başına gelen bir sorun. Sorun aynen şu şekilde;





İlk zamanlarda şarj yerinde gevşeme oluyor. Siz şarj kablosunu takıp tam doluyor diye beklerken, telefon o bildiğiniz bildirim sesiyle “güç koruma modunun düşük olduğunu ve şarja takmanız gerektiğini” bildiren bir uyarı veriyor. Şarj girişi ile ne kadar oynasanız da gevşemeden dolayı, kablo bir türlü telefonu şarj edecek sabitlikte durmuyor. Herkesin bu gibi durumlar için bir formülü olabilir. Şarj girişi kenarına iğne, kâğıt, kurdan vb şeyler sıkıştırmak bu formüllerden birkaç tanesi. Bulduğunuz bu çözüm ne yazık ki kısa süreli oluyor ve asıl sorun bundan sonra ortaya çıkıyor. Örneğin oranındayken dolsun diye şarja taktığınız telefonu sabah uyandığınızda halada görebilirsiniz, üstelik hala şarj almaya devem ediyordur. Yani geceden sabaha %1 oranında bile bir dolum olmamıştır.

Evet, bu sorunun sebebi telefonun şarj soketinin bozulmuş olmasıdır. Elbette ki bu bir telefon tamircisinin halledemeyeceği bir sorun değil, fakat maddi olarak bir kısım insanı zorlayabilir, mesela öğrencileri… Genelde telefonun garanti süresi hala dolmamış olsa dahi tamir ücreti isteniyor. Bu konuda biraz uyanık davranarak ısrarcı olmanız, telefonunuzu garanti kapsamında tamir etmeniz için faydalı olabilir. Fakat bunu başaramayanlar ve parası olmayanlar bu problemi kendince çözebilir. Fakat başta belirtmekte fayda var, bu tamir işlerine biraz ilgi, merak ve beceriniz yoksa bu işe kalkışmayın, zira telefonun sonu vahim olabilir… Ve yazıyı sonuna kadar okumadan telefonu sökmeye çalışmayın çünkü dikkat etmeniz gerekli ayrıntılara yazının sonuna kadar giderek ulaşmış olacaksınız.

Yapacağınız ilk şey telefonun hafıza kartını çıkarmak, sonrasındaysa yukarıdaki videodan da yararlanarak oldukça dikkatli şekilde ve şarj soketine ulaşmayı sağlayacak biçimde gerekli yerleri sökmek. Telefonun şarj soketine ulaştığınız zaman ise videodakinin aksine siz, soketi yerinden sökmeyeceksinizBir pense veya benzeri bir araçla soketi sıkıştırarak, şarj kablosunun girdiği yuvayı daraltmanız gerekli. Elde etmeye çalıştığınız ölçü şu olmalı; Şarj aletini taktığınız zaman kablo oynamayacak ve tabiri caizse cuk diye yerine oturacak. Ne ile sıkıştırırsanız sıkıştırın, soketi yerinden çıkaracak şekilde bir güç uygulamamaya azami dikkat etmelisiniz. Sökülürse bu sefer kesin tamircidesiniz! Ve sonra hiçbirini atlamadan, sırası ile ve dikkatli şekilde parçaları yeniden yerine yerleştirin. Birleştirme aşamasında da videodan yardım alabilirsiniz. Tüm bunların yanında, şarj aletinin ucundaki iki tırnağı da bir cisim yardımı ile biraz yukarı kaldırmanız oldukça faydalı olacaktır. Zira bu tırnaklar ilk zamanlar kalkıkken zamanla içe doğru çökmekte buda şarj aleti ile telefon arasında temassızlık nedenli şarj alamama sıkıntısı yaratmaktadır.
Tüm bu işlemleri başarı ile sonlandırdığınız zaman telefonunuz eskisi gibi şarj alırken sizde maddi ve manevi anlamda bir sıkıntıdan kurtulmuş olacaksınız.
Yazımızı okuyup ve gerçekten uygulayıp işine yarayan arkadaşlar varsa yorum yaparsa sevinirim 

Yorum Gönder

0 Yorumlar