Deliksiz Telefon Meizu Zero

Düğmeler, portlar ve hoparlör ızgaraları akıllı telefonunuza bakarken size gerçek bir endişe veriyorsa, Meizu sizin için mükemmel bir cihaz olabilir. “Sıfır” olarak adlandırılmış ve muhteşem bir seramik tek parça, yekpare kasa tasarımı için yukarıdakilerin hepsini tamamen çıkartan ilk telefon.

Ama buna gerçekten değer mi?

Apple, tüketicileri artık en son akıllı telefonlarını almaya ikna etmenin kolay olmadığını hızla öğreniyor. O kadar iyi oldular ki, çoğumuz yeni özellikleri kaçırmaktan korkmadan iki ya da üç yıl boyunca cihazlarımıza bağlı kalmaktan mutluluk duyuyoruz. Şimdilerde dikkatleri toplamanız için eşsiz bir şeye ihtiyacınız var ve Meizu’nun buna cevabı, akıllı telefonda olmaması gerektiğini düşünebileceğiniz bazı şeyleri ortadan kaldırmak.
Meizu Zero, ‘dünyanın ilk deliksiz cep telefonu’
Sıfır” hakkında farkedeceğiniz ilk şey, Meizu’ya göre “doğal bir taşın kusursuz güzelliğine benzeyen” çarpıcı seramik bütünlüğü olacaktır.Konuşmak için veya toz, kir toplayacak neredeyse hiç delik yoktur.”Sıfır”da hiçbir şarj portu, fiziksel düğme ve hoparlör ızgarası da yok.
Kablosuz şarj kullanmanız gerekir.
Bir kabloyu bağlayamadığınız için Sıfır’ın kablosuz olarak şarj edilmesi gerekir, ancak 18W’da mevcut olan en hızlı kablosuz şarja sahip olduğunu unutmamak gerekir.
SIM kartınızı Sıfır’a takabilmeyi düşünmeyin, çünkü SIM kart yuvası da yok. İphone gibi dijital eSIM teknolojisini sunan ilk Android cihazlardan biridir.

Gerçekten buna değer mi?
Sıfır’ın müthiş göründüğünü ve süper hızlı bir Snapdragon 845 işlemci, 5,99 inç AMOLED ekran ve IP68 toz ve su direnci ile kaputun altında etkileyici olduğunu inkar etmeye gerek yok.

Peki bu fedakarlık çok mu lüzumsuz?
Meizu’nun daha hızlı kablosuz şarj teknolojisi içermesi harika, ancak yine de kablo şarj hızlarıyla rekabet edemez.
Sıfır’ın ekranının hoparlör olarak iki katına çıkarılması harika, ancak muhtemelen geleneksel hoparlörler kadar yüksek sesle veya etkileyici görünmüyor.
Yakından bakarsanız, sanal ses düğmelerini göreceksiniz.
Peki ya tercih ettiğiniz operatör eSIM teknolojisini desteklemiyorsa? Bir çoğu hala yapmıyor.
Sıfır da tamamen “deliksiz” değil. Cihazın ilk görüntülerine yakından bakın, alt kenarında iki küçük delik ve üst tarafında da iki mikrofonu için gerekli olan iki küçük delik göreceksiniz.
Sonuç olarak, böyle bir tasarım için vazgeçmeniz gereken çok şey var ve buna değeceğinden emin değilim.
Sıfır gerçekten de portları veya hoparlörleri olmadığı için bir iPhone XS’den veya Samsung’un en yeni Galaxy telefonlarından çok daha iyi görünüyor mu? Size kalmış.
Sıfır’ın ne zaman satışa çıkacağı ya da ne kadara mal olacağı hakkında hiçbir kelime yok, bu yüzden kararınızı vermek için bolca zamanınız var gibi görünüyor.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kenar Yazarı4 Nisan 2019 02:21

    Deliksiz diye reklam yapmışlar ama ben delik görüyorum. Batarya kısmını açmak için iğne deliği sanırım. Ya da mikrofon veya hoparlör deliği... Sonuç olarak deliksiz bir telefon değilmiş :) Başlığı görünce merak ettim "nasıl oluyor?" diye.

    YanıtlaSil