Huawei Modellerinde Bootloder Açma, EMUI Sürüm Yükleme, Root Atma

Merhabalar, Bu bu yazımızda P20 Lite'a EMUI 9.1 yükleme ve root atma hakkında detaylı bir anlatım yapacağım piyasa da EMUI 9.1'e root atma ve Türkçe bootleder açmaya dair bir konu olmadığı için konu biraz uzun olacak 
Sizler kendi telefonlarınız modellerine göre dosyalar indirin ben p20 liteye göre anlatım yapacağım arkadaşlar;




Anlatıma geçmeden evvel 

+Yapcağınız işlemler sonucu telefonunuz brick olabilir Android telefonlarda deneyiminiz yoksa uzak durun, Telefonunuza gelcek zarardan ben sorumulu değilim.
+Root atmak istemeyen sadece EMUI 9.1 kurmak isteyenler 5. ADIM'ı uygulasınlar.
+Bootloader kilidi olmayan arkadaşlar bu yöntem 14₺ tutarındadır bu para bana gelmiyor baştan belirteyim ben sadece X'da ve birkaç forumdan okuduğum rehberleri derleyip size aktaracağım
+Son bir not :) bu işlmeler sonucu cihaza 3 4 kez reset atacaz yedeğinizi alın lütfen ve telefonu en az yüzde 70 şarjda yapın.

#1. Cihaz Hazırlama

-İlk olarak telefonu PC'ye bağlayın cihazı depolama aygıtı olarak bağlayın sonra Ayarlar/sistem/Telefon Hakkında/Derle
Me numarası yazan yere 11 kez dokunun alt kımda geleştirici seçeneklir aktif olmuştur yazacaktır Ayarlar/sistem/Geliştirici seçeneklerinde USB hata ayıklamayı açın ve OEM kilit açmayı da etkin hale getirin.




#2. Driver Kurulumu

-Drivelar bazı PC'lerde olmayabilir, hatayı minimuma indirgemek için 3 - 4 farklı yerden kurucaz
-Hi Suite bu telefonun orijinal yazılımdır.
-ADB Tools bootloder açmak ve fastboot driverları için.
-Universal ADB tools bu da driver bir daha kurmak için.
-Hi Suite açın ve kurun, ADB tool açın yükleme ekranında hepsine yes deyin, Universal ADB Tools da indirin rardaki setup.exe'yi açın kurulum yapılacaktır masaüstünde "TOOL ALL IN ONE" oluşacaktır açın Instal drivers butonuna basın.

#3. Downgrade

-Cihazının Android güvenlik sürümünü düşrmemiz gerek yoksa bootloader açma işe yaramayacaktır. Bu işlem Micro SD card gerektirir en az 8 GB olmalıdır.
-İlk olarak BURADAN gerekli yazılımı indirin inen RAR dosyasındaki software klasrünü açın içindeki dload klasörünü doğrudan Micro SD karta atın tefonu açın telefon uygulamasını açın *#*#2846579#*#* bunu yazın ekran gelecek.
software upgrade/Memory Card Upgrade basın size emin misiniz diyecek siz tamama basın. Cihaza iindirdiğimz yazılım kurulacak yüklenip açılması 30dk'yı bulabilir.

#4. Bootloader Açma

-Telefona 1. ADIMI tekrar uygulayın. Telefonun PC'ye bağlı oluğundan emin olun telefonu kontrol edin izin isteyebilir birazdan yazacağımız kodlar sırasında PC'de CMD'yi açın ve şuı kodları yazın
Kod:
cd C:\adb
adb devices
Orada bir takım sayı ile sonda device yazdı ise PC cihazı görmüştür demek yazmaz bağlantı kablosunu tak çıkar yapın ise telefonu kontrol edin izin istemiş olabilir. PC cihazı gördü ise PC'ye HCU'yu indirin (rar şifresi: Hcu). İçindekilri bir klasöre çıkartın hcu.exe'yi açın sizden güncellme isterse yes deyin ( güncelleme yaparsa yeniden başlatama onayı ister yes deyin). Telefon uygulamasını açın *#*#2846579#*#* bunu yazın ekran gelecek Background Settings -> USB Port Settings -> Manufacture Mode basın, sonra program Resimdeki 





gibi read phone info butonu var ona basın sağ tarafta yazılarda en son hata yok ve cihazın tüm özelliklerini okudu ise alattakini uygulayın.
-Herhangi bir Android telefondan markete girin DC Huawei Bootloader Codes adlı uygulamayı kurun ve açın açar açmaz DC-unlocker account seçenği var ona basın size sorular sorucak size sırasıyla No/Yes deyin. Sizden mail isteyecek maili düzgün yazın kullancı adı ve şifreyi kaybedersiniz maile geleni kullanırsınız. Sözelşimyi kabul edeyorum ticki var ona basın yes deyin ödemeyi yapın size kullanıcı adı ve şifre verilecek bunları bir yere yazın.
Size verien kulancı adı ve şifreyi HCU programına girin check account info'ya basın. Resimdeki gibi unlock kısmına gelin read bootloader COD'e basın 1- 2 DK sürer size kod verir ya da hata verir
(hata vericek olur ise BU site de Bir hesap oluşturun ve attığım linkteki konun altına hatanızı ve kullancı adını yazın size 5'ila 7 gün arasında geri ödeme yapılacaktır)
Şimdi Boot'ler veri ise kodunu kopyalayın. TXT belgesine kaydetin çıktı alın drive yükleyin :) Kısacası kaybetmeyin o kod 14 lira.
- PC'de CMD'yi açın:
Kod:
cd C:\adb
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot oem unlock "Hcu nun verdği kod"
HCU'nun verdiği kodu yazarken tırnaksız yazınız.
(NOT: Eğer cihaz fastboota geçemez ise siz manuel fastboot'a(telefon kapalı iken PC'ye bağlarken ses kısmaya basılı tutun) geçirip "fastboot oem unlock "kodunuz" yazın).
-Size soru sorucak cihazı unlock etmek istermsiniz diye ses tuşarı ile yes e gelin ve güç tuşu ile seçim yapın.
-Cihaz resetlenecek açılması 15 dk sürer.

#5.EMUI 9.1 Yükleme

-Bu işlem Micro SD card gerektirir en az 8 GB olmalıdır.
-İlk olarak 9.1 yüklemek için gerekli dosya :EMUI 9.1 indirin, inen RAR dosyasındaki software klasrünü açın içindeki dload klasörünü doğrudan Micro SD karta atın.
-Telefon uygulamasını açın *#*#2846579#*#* bunu yazın ekran gelecek.
software upgrade/Memory Card Upgrade Basın size emin misiniz diyecek siz tamama basın.
Cihaza yazılımı kurması 15-30 DK sürebilir.

#6. EMUI 9.1'de Bootloader Açma

-Telefona 1. ADIMI tekrar uygulayın. Telefonun PC'ye bağlı oluğundan emin olun telefonu kontrol edin izin isteyebilir birzadan yazacağımız kodlar sırasında PC'de CMD'yi açın ve şu kodları yazın:
Kod:
cd C:\adb
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot oem unlock "Hcu nun verdği kod"
Eğer bir hata verirse bağlantı kablosunu tak çıkar yapın ise telefonu kontrol edin izin istemiş olabilir.
-Size soru sorucak cihazı unlock etmek ister msiniz diye ses tuşarı ile Yes'e gelin ve güç tuşu ile seçim yapın.
-Cihaz resetlenecek açılması 15 dk sürer.

#7. EMUI 9.1'a Root Atma

-Telefona 1. ADIMI tekrar uygulayın.
-Root için gerekli Recovery_Ramdisk ve Magisk.apk'yı indirin.
Magisk'i telefona kurun ve inen ilk dosaya ytb.img'i PC'de C: \Adb'nin içinde atın sonra CMD'yi açın.
Kod:
cd C:\adb
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery_ramdisk ytb.img
fastboot reboot
Telefon açılcak CMD'yi açın
Kod:
cd C:\adb
adb devices
adb reboot recovery
fastboot reboot
Bu kadar artık cihazınız EMUI Sürüm Yükseltmesi Yapılmıştır  

Yorum Gönder

0 Yorumlar