Telefonum İnternete Girmiyor Çözümü %100 Kesin Çözüm

Telefonum WiFi’ye bağlanıyor fakat internete girmiyor diye çıldıracağınız bi sorunla karşılaşmanız çok doğal.
Bu durum sadece telefonlar için söz konusu değil. Tecrübe ettiğimiz için aynı sorunu wifi ile bağlandığınız her cihazla yaşayabilirsiniz diyoruz.
Wi-Fi sorunu çözümünün en etkili yolunun modem şifresinin şifreleme türünü değiştirmek olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Farklı şifreleme türlerinin bulunduğu modem üzerinde, teker teker şifreleme yöntemlerini değiştirebilir, ve böylelikle telefonum WiFi’den internete girmiyor probleminin çözümünü her denemede, bir uygulama gerçekleştirerek, internete erişmeyi sağlamaya çalışarak olanaklı hale getirebilirsiniz. Ancak diyelim ki olmadı…

Peki şimdi ne yapacağız?

Diyelim ki evinizdesiniz. Modeminiz sağlam; hatta herkes sizin modeminiz ile internete bağlanıyor, siz ise, kendi modeminizden, en kaliteli telefonunuz ile telefonum WiFi’den internete girmiyor diyorsunuz. Böyle bir durum çıldırmanıza dahi neden olabilir, ama sakin olun…
Android işletim sistemi ve iOS işletim sistemlerinde de WiFi bağlantı sorunu yaşandığında bağlanmak istenen ağı unut  deyip tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
Probleminiz telefonun DNS ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. İşte bu durumda yapmanız gereken, telefonunuza bir DNS, bir de İP adresi tanımlamak… Nasıl mı? Android WiFi sorunu çözümü için, Android DNS ayarları değiştirme bilgilerini sizlere hemen aktaracağız:
Android DNS ayarları değiştirme: Android DNS ayarları değiştirme için ilk olarak telefonunuzun, ya da tabletinizin menüsüne girin, sonrasında da Ayarlar’ı seçin. Burada Wi-Fi’yi açık hale getirip, sonrasında da Wi-Fi’ye tıklayın. Cihaz taraması sonucunda gördüğünüz; ancak bağlantı sağlayamadığınız kendi cihazınıza tıklayın, şifrenizi girin. Sonrasında ise, hemen altında yer alan, Gelişmiş Seçenekleri Göster kutucuğunu işaretleyin.
Burada, İP ayarları’nın hemen altında yer alan DHCP’yi statik olarak ayarlamanız gerekiyor. Bu noktada, İP adresi ilk değiştirmeniz gereken yer, son üç rakamı değiştirmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında Geçit yazan kısmı değiştirmelisiniz ki burada, sondan ikinci nokta itibari ile, geçerli olan iki rakamı, ya da sadece birisini değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Örneğin: İp adresiniz 192.168.1.100 >> değişim sonrası 192.168.1.109
DNS 1’e 8.8.8.8, DNS 2’ye ise, 8.8.4.4 yazmanız yeterli olacaktır. Bu işlemleri OK’leyip, ardından modeminizi kapatıp açmanızın sonrasında internet girişinizi sağlayabilirsiniz.
Güvenlik şifrelemesinin modeminizde WPA2 PSK olmasına, ve MAC filtrelemesinin kapalı olduğuna da dikkat etmeyi unutmamanız gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar