- Android telefonum açılmıyor, Ne Yapmalıyım?
Android akıllı telefon ve tabletlerimiz farklı nedenlerden ötürü kimi zaman açılmayabiliyor. Donanımsal arızalarda (bataryanın ömrünü doldurması, parça arızası) elimizden cihazı teknik servise göndermek haricinde pek birşey gelmese de yazılımsal problemlerde (sistem güncellemesi sonrası telefonun/tabletin açılmaması, yüklediğimiz bir uygulamaların sistem ayarlarında değişiklik yapması vb.) Android cihazımızı kurtarabilmemiz mümkün olabiliyor. Bu işi nasıl yapabileceğinizi bu yazımızda anlatmıştık:
- Android Sistem Arayüzü Durdu, Ne Yapmalıyım?
Android cihazlarımızda kullanılan Android arayüzünde kimi zaman "Sistem arayüzü durdu" hatasıyla karşılaşabiliyoruz. Bu hata telefonumuzun kilitlenmesine veya uygulamaların düzgün çalışmamasına neden olabiliyor. Bu problemi nasıl çözebileceğinizi bu yazımızda anlatmıştık:
- Google Play Durduruldu Hatası ve Çözümü
Android cihazların resmi uygulama marketi olan Google Play üzerinden telefon veya tabletlerimizde kullanabileceğimiz uygulamaları ve oynayacağımız oyunları indirebiliyoruz. Fakat kimi zaman Google Play beklenmedik bir şekilde kapanarak hata mesajı verebiliyor. Google Play'i tekrar açmaya çalıştığınızda yine aynı hata mesajıyla karşılaşabiliyorsunuz. Bu problemin nasıl çözüleceğinden bu yazımızda bahsetmiştik:
- Google Play Üzerinden Uygulama ve Oyun İndiremiyorum, Ne Yapmalıyım?
Eğer Android akıllı telefon veya tabletinizden Google Play'e giriş yapabiliyorsanız ve indirmek istediğiniz uygulama veya oyunun Google Play sayfası üzerindeki "Yükle" tuşuna dokunduğunuzda yükleme tamamlanmıyor veya başlamıyorsa bir önceki maddede yer verdiğimiz çözümdeki Google Play verilerini ve önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz:
- Google Play Üzerinde "Bu Öğe Ülkenizde Kullanılamıyor" İletisiyle Karşılaştım, Ne Yapabilirim?
Bu problem indirmek istediğiniz uygulama veya oyunun ülkenizde kullanıma açık olmamasından kaynaklanıyor. Bu sorunu atlatabilmeniz başlangıçta olanaksızmış gibi görünse de çözüm üretebilmeniz mümkün. Bu yazımızda bu problemi nasıl atlatabileceğinizi resimli olarak anlatıyoruz:
- Google Play Aramalarımımın Görüntülenmemesini İstiyorum, Ne Yapabilirim?
Google Play, varsayılan ayarlarında değişiklik yapmadığınızda önceden yaptığınız aramaları kaydedebiliyor ve sonrasında size bu aramaları öneriler olarak tekrar sunabiliyor. Bu durum kişisel bilgi güvenliğinizi tehdit ettiği gibi özel kullanım verilerinizin bilginiz haricinde başkaları tarafından görüntülenebilmesine de olanak sağlıyor. Bu güvenlik sorununu ortadan kaldırmanın kolay bir yolu mevcut. Bu yazımızda bu işi nasıl yapabileceğinizden bahsediyoruz:
- Google Play Store Silindi Nasıl Yüklerim?
Rootlanmamış bir Android cihazda Google Play Store servisini silmek mümkün değildir. Ancak Google Play Store devre kalmış olabilir. Bu durumda bu servisi yeniden aktifleştirmeniz gerekecektir.
Eğer rootlanmış bir Android cihaz kullanıyorsanız bu durumda Google Play APK kurulum dosyası ile Google Play yükleme işlemini gerçekleştirmeniz gerekecektir. Rootsuz cihazlarda Google Play'i aktifleştirmeyi, rootlu cihazlarda Google Play yüklemeyi nasıl yapacağınızı bu yazımızda anlatıyoruz:
- Android Cihazım Kablosuz Ağa Bağlanmıyor, Ne Yapmalıyım?
Android akıllı telefon ve tabletler kimi zaman bir Wi-Fi ağa bağlanırken problem yaşayabiliyor. Ağa bağlanırken "IP adresi alınıyor" döngüsüne giren Android cihazlar genelde ağa bağlanmıyorlar. Bunun yanında kimi zaman ağa bağlansanız bile bağlantınız sık sık kesilebiliyor. Bu tür Android WiFi sorunu örneklerini nasıl çözebileceğinize bu yazımızda değinmiştik:
- Android Cihazım 3G'ye Bağlanmıyor, Ne Yapabilirim?
Bir Android akıllı telefon veya tabletin 3G'ye bağlanmaması şebeke kaynaklı bir problemse bizim genelde çok yapabileceğimiz birşey olmuyor. Fakat 3G'ye bağlanamama probleminiz Android cihazınızda yaptığınız bir sistem güncellemesi veya SIM kartı takıp çıkarma işleminden sonra başladıysa bu durumun nedeni mobil ağ erişim noktası seçiminin değişmiş olması olabiliyor. Buna benzer bir durumda nasıl çözüm üretebileceğinizi bu yazımızda anlatmıştık:
- Android Kilit Ekranı Şifremi Unuttum, Ne Yapabilirim?
Eğer Android cihazınızı uzun bir süre kullanmadıysanız bu cihaza tekrar geçiş yaptığınızda önceden ayarlamış olduğunun ekran kilidi şifresini hatırlamayabiliyorsunuz. Bu senaryo daha çok yeni telefonumuz arızalandığında ve teknik servise gönderdiğimiz yeni telefonumuzu beklerken eskisine geçici olarak geri döndüğümüzde karşılaştığımız bir durum.
Android cihazınızın ekran kilidini kaldırmak için yapabileceğiniz şey o cihazı fabrika ayarlarına döndürmek. Bu işlem cihazınızdaki kişisel bilgilerinizi sıfırlayacaktır; bu nedenle içinde önemli fotoğraf, mesaj, dosyalar olan Android cihazlarınızda uygulamanızı önermiyoruz. Peki ekran kilidi açılmayan Android cihazınızı nasıl fabrika ayarlarına döndüreceksiniz? Cevabı bu yazımızda:
1 Yorumlar
Antalya Dijital Pazarlama Ajansı
YanıtlaSil