- Android Cihazım Hafıza Kartımı Görmüyor, Ne Yapmalıyım?
Android hafıza kartı sorunu genelde yeni aldığınız hafıza kartlarınızda karşınıza çıkabiliyor. Bunun yanında kullandığınız hafıza kartında da zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Eğer hafıza kartınız yeniyse çözüm biraz daha kolay olacaktır. Android cihazınızda kullandığınız eski hafıza kartınızı içindeki verileri yedekleyip tekrar kullanabilmek için bilgisayarınıza bu hafıza kartını bir kart okuyucu ile bağlamanız ve bir dosya kurtarma yazılımı kullanmanız gerekiyor. Tanınmayan hafıza kartınızı nasıl çalıştıracağınızı ve hafıza kartınız içindeki verileri hangi yazılımlarla kurtarabileceğinizi bu yazımızda anlatıyoruz:
- Android Cihazımda Dosya İndirirken Problem Yaşıyorum, Ne Yapmalıyım?
Android dosya indirme probleminin farklı nedenleri olabiliyor. Eğer internet bağlantınızla ilgili bir probleminiz yoksa yazılımsal bir sıkıntı dosyaların indirilmesini engelliyor olabilir. Bu durumlarda nasıl çözüm üretebileceğinizi bu yazımızda detaylı olarak anlattık:
- Android Cihazımı USB Kablo ile Bilgisayarıma Bağladığımda Bilgisayarım Android Cihazımı Tanımıyor, Ne Yapmalıyım?
Bu tür durumlarda problemin kaynağı Android cihazınızı bilgisayarınıza tanıtan USB bağlantı sürücülerinin yanlış sürücüler olması olabiliyor. Bu sürücüleri nasıl kaldırabileceğinizi ve yerine doğru sürücüleri nasıl yükleyebileceğinizi bu yazımızda anlatmıştık:
- Android Cihazıma Virüs Bulaştı, Ne Yapmalıyım?
Eğer Android akıllı telefon ve tabletlerinize 3. parti kaynaklardan uygulamalar ve oyunlar yüklüyorsanız kişisel bilgi güvenliğiniz tehlikeye girebilir. Bu uygulamalar içerisinde botnet kodları barındırabiliyorlar ve telefon veya tabletinizi bir zombiye dönüştürebiliyorlar. Bu zararlı kodlar nedeniyle istenmeyen spam mesajlar bilginiz olmadan başkalarına gönderilebiliyor. Ayrıca zararlı mobil yazılımlar hesaplarınızın çalınmasına, Android cihazınızın işleyişinin bozulmasına sebep olabiliyor. Bu tür durumları engellemek için mobil antivirüs yazılımlarından faydalanabilirsiniz. İşte bu yazılımlardan birkaçı:
- Android Cihazımızda Yeterli Yer Kalmadı, Ne Yapmalıyım?
Eğer Android cihazınıza yeni uygulamalar indirirken veya dosya transfer ederken yetersiz alan mesajıyla karşılaşıyorsanız depolama alanınızın kullanımını analiz etmeniz ve gereksiz dosyaları temizlemeniz gerekecektir. Eğer Android cihazınızda hangi içeriğin ne kadar yer kapladığını öğrenmek ve yer kaplayan dosyaları kendi elinizle silmek isterseniz Disk Usage & Storage Analyzer oldukça işinize yarayacak bir depolama alanı analiz uygulaması olacaktır:
Eğer Android cihazınızdaki gereksiz dosyaları otomatik olarak tespit edecek ve temizleyecek bir uygulama kullanmayı tercih ederseniz CleanMaster'ı ve CCleaner uygulamasını deneyebilirsiniz:
- Android Uygulamaları Yavaş/Aksak Çalışıyor, Ne Yapmalıyım?
Android cihazınızda uygulamalar çalışırken kasılmaların, yavaşlamaların ve aksaklıkların farklı sebepleri olabiliyor. Bu sebeplerin en yaygını RAM belleğin gereksiz uygulamalar tarafından işgal edilmesi. Eğer Android cihazınızdan maksimum verim ve performansı almak isterseniz bu yazımızda anlattığımız yöntemleri uygulaayabilirsiniz:
- Android Cihazıma İndirdiğim Dosyaları Bulamıyorum:
Android cihazlarınızda indirilen dosyaların konumu varsayılan ayarlarda "Download" klasörüdür. Cihazınızın dahili belleğine dosya gezgininizle erişerek bu klasöre göz atabilirsiniz. Fakat bazı cihazlarda bir dosya gezgini bulunmayabiliyor. Bu durumlarda ES Dosya Yöneticisi adlı uygulamadan faydalanabilirsiniz:
ES Dosya Yöneticisi üzerinden aşağıdaki klasörü bulmanız ve içerisine göz atmanız yeterli olacaktır:
- Android Cihazıma İndirdiğim/Yüklediğim Videoları Seyredemiyorum
Eğer Android cihazınıza bir video transfer ettiyseniz veya internetten bir videoyu Android cihazınıza indirdiyseniz bu videoları oynatamadığınız durumlar olabiliyor. Bu problemin temel sebebi Android cihazınızın dahili medya oynatıcısının o videoların formatlarını desteklememesi. Bu problemin kolay bir çözümü mevcut. Alternatif bir medya oynatıcı yükleyerek videolarınızı oynatabilirsiniz.
MX Player ve VLC Player Android cihazlarda kullanabileceğiniz en başarılı video oynatma uygulamaları arasında:
- Android Cihazıma APK Dosyalarını Yükleyemiyorum, Ne Yapmalıyım?
Eğer Android cihazınıza Google Play haricinde bir kaynaktan uygulama veya oyun yükleyecekseniz bu iş için APK dosyalarını kullanmanız gerekiyor. APK dosyalarını Android cihazınıza aktardıktan sonra bu dosyaları kullanarak uygulama kurulumu yapabilmeniz için küçük bir ayar değişikliği yapmanız gerekiyor. Bu yazımızda bu işi nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz:
0 Yorumlar