Youtube Nedir Nasıl Olunur

Youtube Gümüş Ve Altın Plaketi


Youtuber Olmak
Youtuber  adı üzerinde  youtube video  paylaşım sitesinde çeşitli konularda  video  paylaşımları yapan ve belirli bir takipçi grubu olan sosyal kişilerdir.  Youtuber olmak için çok fazla özel yeteneklerinizin olmasına  gerek yoktur. İnsanlar  çeşitli alışveriş merkezlerinden aldığı  değişik teknolojik aletlerin videolarını  çekerek dahi  youtuber  olabilmektedirler.
Türkiye’ de  şöyle bir baktığımızda  youtuber  diye sınıflandırdığımız  bilindik  kişilerin  genellikle kitlelerin en çok ilgi odağı olduğu  şeyler ile alakalı alanlara  yoğunlaştığını  görüyoruz. Örneğin  oyun oynayıp  bunun videosunu  çekerek  youtube üzerinde  milyonlarca aboneye  ulaşan  kişiler mevcut. Youtube ‘da daha çok revaçta olan  konuları sıralayacak  olursak;
1- Oyun inceleme  videosu yayınlayan youtuber  grubu
2- Skeç  komedi parodi  yapan grup
3- Teknolojik aletleri  inceleyen gruplar
4 – İlgiye yönelik eşyaları  inceleyen gruplar
5- Mekan  alan  vb şeyleri inceleyen gruplar
6- Gezgin  youtuber lar
Şeklinde sıra uzayıp gidiyor. Youtuber ‘lar  ilk başlarda  takipçi toplamak için  videolarını  yayınlamaya  başlıyor. Takipçi sayısı  arttıkça  google adsense  ile  para  kazanmaya başlıyorlar. Bu  para kazanma olayı, videoların izlenme ve videodaki reklamlara tıklanma sayısı ile doğru  orantılıdır.
Youtube İle Adsense Dışında Para Kazanma 
youtube servisi ile  adsense  vasıtası ile  para kazanılabilir. Ama  adsense olmadan  da para  kazanmanız mümkün… Genelde ürün incele videolarında  youtuberlar  ürünün marka  kimliğini ön plana  alarak da para kazanabilirler. Örneğin bir araç tanıtım videosu  çekeceksiniz. Burada  otomobil firmasından herhangi bir gelir elde edemeyebilirsiniz belki  ama bir sigorta  firmasından ve  ya bir tuning firmasından çok iyi bir reklam geliri  elde edebilirsiniz.
Tabi tüm bunları  yapabilmek için en az yüz binlerce  aboneniz  olması gerekir. Bunu sağlamak  için de  değişik özgün videolar  yüklemeniz ve kitlelerin  dikkatini  çekmeniz gerekmektedir. Bazı aboneler  bot kullanıcılarla  kanalına abone  çekmektedir. Bu sadece  kuru  kalabalık  yapmaya neden olur. Adsense gelirleri  yükselmez  bazı zamanlarda da hesabın kapatılmasına  bile neden olabilir.
Youtube  aktif video yükleyen youtuber ‘lara  bazı  küçük jestler de  yapmaktadır. Örneğin  1 milyon aboneye ulaştığınızda size  bir milyon abone  butonu  bir plaket  gönderiyor.  Bu son derece  gurur verici olsa gerek .

Yorum Gönder

0 Yorumlar