Ois Mi Eis Mi Ois Nedir Eis Nedir İkisinin Birlikteliği Ais

OIS vs EIS üzerine

EIS konusunda birçok markada ki OIS kalitesini fazlasıyla yakalayan hatta bir çoğunun önün geçen SONY ANCAK burada şöyle bir sorun var. OIS HEM VIDEO DA HEM FOTOĞRAFTA BAŞARILIDIR. ÇOĞU CİHAZDA EIS ya yalnızca VIDEO da çalışır yada Fotoğrafta düzgün çalışmaz. Sony modelleri bu yüzden düşük ışıkta video kalitesi iyi olsada Fotoğrafta en ufak bir titremeyi bile kabul edemiyordu. Şuan ise Hem OIS Hem EIS(AIS) kullanıyor.



OIS i video da yakalayabilecek EIS mümkünken, Fotoğrafı değil. Neden derseniz video çekerken yaptığımız titreşimler stabilizasyon problemleri Video nun akıcı yani tek kareden oluşmaması sebebiyle aradaki hatalı kayan görüntüler yazılımsal tolere edilir ve gözümüz görüntüyü bir bütün olarak algılar. Fotoğrafta ise saniyenin çok küçük bir aralığında çektiğimiz görüntüyü görürüz. Yani kaymışsa kaymıştır bunu engellemek neredeyse mümkün değildir yalnızca algoritma ya fotoğrafın exposure anından biraz öncesinde ve biraz sonrasında birkaç poz alıp Yapay zekanın en mantıklı gördüğünü size tek fotoğraf olarak çekmiş gibi göstermesi mümkündür.

(EIS in çalışma mantığında cihazın konum sensörleri etkilidir gyroscope barometer geomagnetic magnetic gravity rotasyon ve ivme ölçer Laser otofokus vb. gibi)

Kısacası video tarafında ÇOK kaliteli bir yazılımla çok ötesine geçilebilirken FOTOĞRAF CEPHESİNDE İMKANSIZ.

Not: EIS in OIS i video da yakalamasının mümkün yani imkan dahilinde olması yakaladığı anlamına gelmiyor. Piyasada EIS i bu kadar kaliteli olan marka model yok denecek kadar az. Ben Sony amiral gemilerinden başka bilmiyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar